צילום׃ דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן

צמת פטריות

מה יכול להיות יותר טוב מפטריות מוקפצות עם בצל ותימין, עטופות בבצק עלים? בערך כלום. מתכון למאפה משמח עם פרזנטציה מקסימה שמכינים ב-20 דקות

אורלי פלאי-ברונשטיין ועינת אביטל | שמחות קטנות, הוצאת מודן | פורסם 29/05/22 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 119 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מאפה מנצח, שמכינים במשפחה של עינת שנים, מבוסס על מתכון מ'בישולה' (במקור עם מלית חצילים).

מרכיבים (2 מנות):

2 כפות שמן זית

1 בצל או כרשה, קצוצים

2 סלסילות (500 גרם) פטריות שמפיניון, פרוסות

4 גבעולי תימין (לא חובה)

מלח

פלפל שחור גרוס

1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים, מופשר

לקישוט:

ביצה

שומשום ו/או קצח

אופן ההכנה:

1 מחממים את שמן הזית במחבת על להבה בינונית ומטגנים את הכרשה או הבצל 5 דקות עד ריכוך קל.

2 מגבירים את הלהבה ומוסיפים את הפטריות. מתבלים בתימין, במלח ובפלפל ומקפיצים עד השחמה (עוצרים רגע לפני שהפטריות מתחילות להפריש נוזלים).

3 מעבירים את תכולת המחבת למסננת ומצננים לטמפרטורת החדר. חשוב לא למלא את הבצק במלית כשהיא חמה.

4 חותכים את הבצק לשני מלבנים שווים. מסמנים חלוקה לשלושה מלבנים דמיוניים לאורך (אפשר לסמן בעזרת הסכין). על כל מלבן מניחים חצי כמות המלית בשליש המרכזי.

5 חותכים את שני המלבנים הקיצוניים לרצועות אלכסוניות שוות. מקפלים את השוליים העליונים והתחתונים כלפי המלית (ראו תמונות להמחשה). מניחים לסירוגין זו מעל זו את הרצועות על המלית.

6 מניחים את הצמות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מקררים את הצמות חצי שעה במקרר או מקפיאים עד לאפייה.

7 לפני האפייה, מחממים תנור ל-180 מעלות.

8 טורפים את הביצה ומברישים את הצמה, מפזרים מעל שומשום וקצח.

9 אופים 35 דקות עד שהבצק אפוי, תפוח ושחום. אם אופים צמה שהוקפאה מראש, אין צורך להפשיר אלא להוסיף כ-8 דקות לאפייה.

צמת פטריות - הקיפול (צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן)
הקיפול|צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן

* טיפ גיוון: מוסיפים למלית הפטריות 100 גרם גבינה מלוחה מפוררת.

* טיפ טבעוני: מוותרים על הביצה ומשמנים את הצמה בשמן לפני האפייה.