צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

חזה עוף בקארי

את חזה העוף הזה הכנו ברוטב של קארי ואפונה, אבל ממש לא אכפת לנו שתשנו את הרוטב לגמרי - כל עוד תשמרו על שיטת ההכנה, שהיא הטובה ביותר הידועה לאדם להכנת חזה עוף. מהיום - תשכחו מסוליית נעליים בצלחת

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 08/05/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 391 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הדרך הכי טובה להכין חזה עוף במחבת היא בשתי פעימות: להתחיל עם קימוח הנתחים והזהבתם במחבת, להוציא, להכין רוטב ולהחזיר אותם להשלמת הבישול.

עוף: קונים חזה עוף טרי ללא עור ועצמות, פרוס כמו לשניצלים – אפשר דקים או עבים. מתאימים את זמן הבישול לעובי.

קמח: הקימוח לפני הטיגון שומר על עסיסיות הנתח ובהמשך תורם להסמכת הרוטב. אפשר להשתמש בכל סוג קמח, או בקורנפלור.

שומן: מתחילים בסגירת הנתחים בשמן זית או שמן אחר (אפשר גם שמן קוקוס, תלוי ברוטב).

מרק ו/או יין לבן: מוסיפים את הטעם והארומה הנכונים לרוטב. אם זה יין, מאדים ממנו את האלכוהול לפני שמוסיפים את העוף.

הסמכת הרוטב: השילוב של הקמח, הנוזלים והשומן אמור לעשות את העבודה, אבל אם נדמה לכם שהרוטב דליל מדי אפשר להסמיך אותו עם מעט קורנפלור מדולל, כמו בבישול האסייתי.

* לרטבים ים תיכוניים מחליפים את היין במיץ לימון סחוט טרי.

* לרטבים אסייתיים אפשר להשתמש בחלב קוקוס מתובל במחית קארי.

מרכיבים (4 מנות):

8 נתחי חזה עוף פרוס

חצי כוס קמח או קורנפלור

מלח

פלפל שחור

1 כף שמן קוקוס או רגיל

1 בצל סגול, פרוס

1 כפית מחית קארי אדום או צהוב

חצי כוס חלב קוקוס

רבע כוס מרק עוף

חצי כוס אפונה ירוקה מהקפאה

5 עגבניות שרי, חצויות

חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מתבלים את הנתחים במלח ופלפל, מקמחים ומנערים היטב.

2 מחממים מחבת עם מעט שמן וסוגרים את הנתחים משני הצדדים עד שהם מלבינים. אין צורך בהזהבה. מוציאים.

>> לכל המתכונים הכי טובים שלנו

3 לאותה מחבת מוסיפים בצל סגול ומאדים אותו קלות עם מחית הקארי. מוסיפים חלב קוקוס ומרק ומערבבים.

4 מוסיפים אפונה, שרי וכוסברה, מחזירים את נתחי העוף ומבשלים 3 דקות יחד בבעבוע עדין עד שנתחי העוף עשויים.

5 מפזרים עוד כוסברה מלמעלה ומגישים עם אורז.