צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
דג מטוגן עם תבלינים
שכבת המיונז מאפשרת לדג להישאר עסיסי מפנים, בעוד שמבחוץ הוא מקבל מעטפת פריכה ומתפצחת בפה
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 27/03/16
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לדג ולבלילה
500 גרם דג סול או בקלה, חתוך לרצועות או נתחים
3 כפות מיונז
1 כפית פפריקה מתוקה (או חריפה, אפשר גם כורכום)
1/2 1 כוסות קמח תופח
1 כוס מי סודה קרה לשתייה
מלח ופלפל שחור
1/2 כוס קמח לקימוח
שמן לטיגון
לרוטב
1 מיכל שמנת חמוצה
1 כף מיונז
כף עירית קצוצה
אופן ההכנה:
1 מערבבים היטב את חומרי הבלילה - המיונז, הפפריקה, הקמח, הסודה המלח והפלפל - ומניחים במקרר.
2 מקמחים את הדגים ומנערים את יתרת הקמח.
3 מצפים בבלילה ומטגנים בשמן עמוק רותח כ-3 דקות
4 מעבירים לנייר סופג.
5 מערבבים בקערה את המצרכים לרוטב ומגישים ביחד עם הדג.
* אפשר להכין צ'יפס בטטות ותפוחי אדמה ולהשלים את הארוחה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!