צילום׃ עמרי אנדרס צורף
עלי לזניה מגולגלים עם גבינה בולגרית
מקסים כמה שזה פשוט: עלי לזניה מגולגלים עם גבינה, שמשתכשכים ברוטב מהיר של עגבניות, שמנת ושום. לזה אנחנו קוראים ארוחה מהירה
עמרי אנדרס צורף | mako אוכל
| פורסם 23/03/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
חצי חבילה עלי לזניה
עגבניה אחת
כפית שמן
2 שיני שום כתושות
200 מ"ל שמנת מתוקה לבישול
תימין מיובש
מלח
פלפל שחור גרוס
60 גרם גבינה בולגרית
מעט גבינה צהובה
אופן ההכנה:
1 מבשלים את עלי הלזניה כמו פסטה רגילה - 7 דקות במים רותחים. מסננים.
2 בינתיים מגררים את העגבנייה למחבת עם כפית שמן ומטגנים דקה אחת. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים מספר שניות בלבד, רק עד שהריח של השום מתחיל להתפשט באוויר.
3 מוסיפים את השמנת ומתבלים. מבשלים 3-4 דקות.
4 מוציאים כל עלה לזניה בנפרד מהמסננת ומניחים עליו גבינה בולגרית לפי הטעם.
5 מגלגלים את העלה כמו קנלוני ומניחים עם הצד המקופל בתוך הרוטב. חוזרים על הפעולה עד שכל העלים מגולגלים בתוך המחבת, ומבשלים יחד 2-3 דקות.
6 מגררים את הגבינה הצהובה ומזלפים עוד שמנת, אם רוצים.