צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
פסטה דיאטטית עם אפונה ובולגרית
מתכון לפסטה במיוחד לימי הדיאטה, עם שני סוגי אפונה, עגבניות שרי, בצל, בולגרית ועלי בייבי - וכל זה רק ב-400 קלוריות למנה. סליחה, אבל מי אמר שפסטה חיייבת להיות משמינה?
נעמה בן דוד טרבלסי | mako אוכל
| פורסם 08/02/15
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
חבילת פסטה קצרה, עדיף מקמח מלא (במשקל 500 גרם)
1/2 שקית אפונת גינה עדינה (קפואה)
1/2 חבילת תרמילי אפונה סינית או שעועית ירוקה תאילנדית (קפואה)
2 כוסות עגבניות שרי
בצל סגול, קצוץ
1/2 חבילת עלי בייבי (לא חובה)
מלח
פלפל שחור
צ'ילי גרוס
2 כפות גבינה בולגרית עד 5% שומן מפוררת
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 מבשלים את האפונה ואת תרמילי האפונה (או השעועית הירוקה) לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים ומניחים בצד.
2 מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים ומחזירים לסיר הבישול.
3 מוסיפים את האפונה, תרמילי האפונה, העגבניות, הבצל הסגול ועלי הבייבי (אם רוצים) ומערבבים היטב. מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי גרוס.
4 מחלקים את הפסטה לקערות הגשה, ומפוררים את הגבינה הבולגרית. מזלפים מעט שמן זית ומגישים.
נעמה בן דוד טרבלסי היא דיאטנית קלינית B.SC בסטודיו C
הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו C