צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

פסטה דיאטטית עם אפונה ובולגרית

מתכון לפסטה במיוחד לימי הדיאטה, עם שני סוגי אפונה, עגבניות שרי, בצל, בולגרית ועלי בייבי - וכל זה רק ב-400 קלוריות למנה. סליחה, אבל מי אמר שפסטה חיייבת להיות משמינה?

נעמה בן דוד טרבלסי | mako אוכל | פורסם 08/02/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חבילת פסטה קצרה, עדיף מקמח מלא (במשקל 500 גרם)

1/2 שקית אפונת גינה עדינה (קפואה)

1/2 חבילת תרמילי אפונה סינית או שעועית ירוקה תאילנדית (קפואה)

2 כוסות עגבניות שרי

בצל סגול, קצוץ

1/2 חבילת עלי בייבי (לא חובה)

מלח

פלפל שחור

צ'ילי גרוס

2 כפות גבינה בולגרית עד 5% שומן מפוררת

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 מבשלים את האפונה ואת תרמילי האפונה (או השעועית הירוקה) לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים ומניחים בצד.

2 מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים ומחזירים לסיר הבישול.

3 מוסיפים את האפונה, תרמילי האפונה, העגבניות, הבצל הסגול ועלי הבייבי (אם רוצים) ומערבבים היטב. מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי גרוס.

4 מחלקים את הפסטה לקערות הגשה, ומפוררים את הגבינה הבולגרית. מזלפים מעט שמן זית ומגישים.

נעמה בן דוד טרבלסי היא דיאטנית קלינית B.SC בסטודיו C

הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו C

>> בשבוע שעבר הכנו אורז מלא עם סלק
>> שולחן לשבת: חצילונים ממולאים של נוף