צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

קלצונה תרד וגבינות

אוהבים פיצה? את בטח תאהבו את הקלצונה הזאת - מלית של תרד מוקפץ עם בולגרית, מוצרלה וגבינה צהובה, עטופה בבצק זהוב. אוכלים חם חם מהתנור, או שלא אוכלים בכלל

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 03/02/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לבצק:

כפית שמרים יבשים

3 כפות מים חמימים

כפית סוכר

500 גרם קמח (3.5 כוסות)

2 כפות שמן זית

ככוס מים

1/2 כפית מלח

למלית:

300 גרם עלי תרד (שקית)

4 שיני שום, פרוסות

100 גרם בולגרית מעודנת, מפוררת או קצוצה דק

150 גרם כדורי בייבי מוצרלה (קופסה), שלמים או חצויים

100 גרם גבינה צהובה מגוררת

עלים מ-3 ענפי תימין

מעט אגוז מוסקט מגורר

מלח

שמן זית

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערית קטנה את השמרים, המים החמימים והסוכר. מערבבים ומניחים בצד לכ-10 דקות.

2 מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח ואת תערובת השמרים. מפעילים את המיקסר, מוסיפים את השמן וככוס מים (זה תלוי בבצק - מתחילים עם כמעט כוס, ואם רואים שהבצק יבש מדי מוסיפים את שאר המים ואפילו עוד). אחרי שהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים גם את המלח. לשים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה.

קלצונה תרד וגבינות (צילום: עידית נרקיס כ
הנה הוא בקיפול הקלאסי. הוראות מיד|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

 

3 מכסים את קערת המיקסר במגבת או בניילון נצמד ומניחים בצד עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה-שעה וחצי, תלוי במזג האוויר).

4 בינתיים מכינים את המילוי: מחממים במחבת גדולה מעט שמן זית. מוסיפים את שיני השום הפרוסות לכדקה, עד שהן מתחילות להעלות ריח ומוסיפים את עלי התרד. מערבבים מעט, סוגרים את המכסה ונותנים לתרד לאבד נפח. אחרי דקה פותחים את המכסה, מערבבים מעט (כדי ששיני השום לא יישארו בתחתית המחבת) וסוגרים שוב לכמה דקות. אפשר לערבב מדי פעם. מניחים בצד לצינון.

5 מחממים תנור לחום של 220 מעלות, מצב טורבו.

6 קוצצים את עלי התרד המצוננים ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את הבולגרית המעודנת, הבייבי מוצרלה והגבינה הצהובה, וגם את עלי התימין, אגוז המוסקט והמלח. מערבבים לתערובת אחידה.

7 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים אותו ל-8 חלקים. מגלגלים כל חלק לכדור ומניחים בצד מתחת למגבת (כדי למנוע את התייבשות הבצק).

8 פותחים כל כדור לעיגול בקוטר של כ-16 ס"מ. מניחים בחלק התחתון של כל עיגול ככף וחצי מלית, סוגרים לחצי ומהדקים את הקצוות בעזרת מזלג או קיפול מסולסל (אפשר לראות הוראות לכך - כאן). לחלופין, אפשר לקפל כמו בתמונה שלמעלה (מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים כל לחלק למלבן, אותו מחלקים ל-4 מלבנים קטנים) - אבל זה לא הקיפול הקלאסי. שימו לב להדק היטב את הקצוות, כדי שהמילוי לא ייזל החוצה.

9 מעבירים לשתי תבניות מרופדות בנייר אפייה, מברישים את פני המאפים במעט שמן זית ואופים כ-15 דקות, עד שהם מזהיבים.

>> למתכונים לכל השבוע
>> מה תרצו לבשל בשבוע הבא: לחם יוגורט או סלט עדשים שחורות עם בולגרית?