צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

לחמניות גבינה משודרגות

גבינה בבצק, גבינה מלמעלה ובנוסף לכל זה - מלית גבינת עזים חמימה, רכה וטעימה. אביבה פיבקו עם הלחמניות שיגנבו את ההצגה בכל שולחן שעליו תניחו אותן

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 18/03/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (11 מנות):

380 גרם קמח (3 כוסות פחות 2 כפות)

1/2 1 חבילות שמרים יבשים (16.5 גרם, כף וחצי)

2 כפיות מלח

1 כפית סוכר

125 מ"ל (1/2 כוס ועוד כפית) מים פושרים

125 מ"ל (1/2 כוס ועוד כפית) חלב פושר

50 גרם חמאה

200 גרם גבינת גאודה מגוררת

300 גרם גבינת עזים רכה (בגליל)

לציפוי:

1 חלמון

50 מ"ל חלב

100 גרם גבינת גאודה מגוררת

אופן ההכנה:

1 ממיסים בסיר את החמאה עם החלב והמים.

2 מעבירים את החמאה המומסת לקערת המיקסר ומערבבים עם הקמח, השמרים, הסוכר, המלח וגבינת הגאודה המגוררת, ולשים בעזרת וו הלישה או הגיטרה כ-6 דקות, עד לקבלת בצק רך ואחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים לשעתיים.

3 מגלגלים 11 כדורים מגבינת העזים (רצוי להרטיב מעט את הידיים, זה יותר קל והגבינה לא נדבקת לידיים). מחלקים גם את הבצק ל-11 חתיכות. מגלגלים לכדור, משטחים כל כדור עם הידיים ועוטפים כדור גבינה. חשוב לסגור טוב טוב את הבצק, אחרת בזמן האפייה הגבינה נוזלת החוצה.

4 מערבבים את החלמון עם החלב, מברישים היטב את הלחמניות ומפזרים כמות יפה של גבינת גאודה מעל כל לחמנייה. מתפיחים לעוד חצי שעה.

5 אופים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, 20 עד 25 דקות. מגישים חם.