צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
בלינצ'ס גבינה וצימוקים
לא משנה מה מונח על השולחן, תמיד כולם ייגשו דבר ראשון לבלינצ'ס. אז בואו להכין אותם באמת מעולים
טל יעקב | טל ושני
| פורסם 07/05/22
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
לבלילה:
2 ביצים
כף סוכר
כפית תמצית וניל
30 גרם חמאה מומסת
כוס חלב
כוס קמח
רבע כפית מלח
מעט שמן, לטיגון
למלית:
500 גרם גבינה לבנה 5%
90 גרם סוכר (חצי כוס פחות כף)
מעט קינמון
100 גרם צימוקים (או לפי הטעם)
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי המלית, מכסים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה לפחות.
2 מכיסים את הבלילה: מערבבים ביצים, סוכר, תמצית וניל, חמאה מומסת וחלב למסה אחידה. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים עד שאין גושים בכלל.
3 מחממים מחבת עם מעט שמן. יוצקים מהבלילה ומזיזים את המחבת עד שהבלילה מרוחה על כולה. מטגנים כשתי דקות, והופכים. מוציאים לצלחת, וממשיכים עם שאר הבלילה.
4 מניחים בצד עד לקירור מלא.
5 מורחים את הבלינצ'ס במלית (משאירים מעט שוליים). מגלגלים, מניחים בקופסה אטומה ושומרים במקרר.