עוגת נקטרינות ושקדים
קצת בריאות עם עוגה שלא מכילה מוצרי חלב, ושיש בה ממתיקים טבעיים וקמח כוסמין (או קמח מלא, למי שאוהב לגוון) שתעשה לכם רק טוב. לא רוצים נקטרינות? תחליפו אותן בפירות העונה האהובים עליכם
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
זה הזמן לעשות שימושים שונים בפירות העונה, אפשר לאכול אותם כמו שהם, להוסיף אותם לסלט או פשוט לשלב אותם בעוגה. פשוט תענוג.
מרכיבים :
6-7 נקטרינות חתוכות לקוביות (2 כוסות של קוביות נקטרינה)
2 ביצים
1/4 כוס רסק תפוחים
1/4 כוס שמן קנולה או שמן קוקוס מומס
1/2 כוס דבש או סילאן טבעי
1 כוס קמח כוסמין מלא (או קמח מלא)
1 כפית אבקת אפייה
חופן שקדים שלמים
1/4 כפית קינמון
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 בקערה גדולה טורפים את הביצים, מוסיפים את הנקטרינות, רסק התפוחים, השמן והדבש ומערבבים היטב.
2 מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3 מוזגים לתבניות אישיות (6 גדולות כמו בתמונה, 8-10 קטנות יותר) או לתבנית מלבנית בגודל בינוני, ומשטחים.
4 מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים במשך 20-30 דקות (תלוי בכלי האפייה), עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא יבש.
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!