צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

פאי אפרסמון ושקדים

הוא יפהפה, הוא טבעוני והוא יכול להיות שלכם בקלות: פאי כתום ומהמם שמתאים בול לעונה

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 24/03/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הכל התחיל בניסויים שעשיתי עם אוזני המן לקראת פורים. בסופם הגעתי למתכון מצוין למלית אפרסמונים, שהשתלבה יפה מאוד עם הבצק הפריך. ואז חשבתי - למה לא להגיש את זה כל השנה בצורה של פאי? עם קצת שיפורים הגעתי לפאי טבעוני שמשלב אפרסמון ושקדים. הסוד במלית הוא ממרח השקדים ושיבולת השועל, שמצליחים להחזיק את הבלילה יציבה לאחר האפייה.

מרכיבים :

לבצק:

3/4 1 כוסות קמח כוסמין מלא

1/2 כוס קמח שקדים

1/4 כוס (40 גרם) שמן קוקוס

1 כפית אבקת אפייה

1/4 כוס סוכר חום טחון דק לאבקה

2 כפות סילאן

מעט מלח

1/4 כוס מים

למלית:

1 אפרסמון

1/2 כוס ממרח שקדים (שקדייה או אחר)

1/4 כוס שיבולת שועל

3 כפות סוכר חום

1/4 כוס רסק תפוחים

לפיזור:

1/2 כוס שקדים קלופים

2 אפרסמונים נוספים, קלופים וחתוכים לקוביות

1 כפית שמן קוקוס מומס או שמן קנולה

1-2 כפות סוכר חום

אופן ההכנה:

1 טוחנים במעבד מזון את כל חומרי הבצק עד לקבלת מרקם פירורי. מוציאים, מהדקים באצבעות ולשים את הבצק מעט עד שהוא מתאחד. מרדדים באופן אחיד ומהדקים לתחתית של תבנית פאי עגולה משומנת קלות. מורידים שוליים מיותרים ומעבירים למקרר ל-15 דקות.

2 מחממים תנור ל-170מעלות, ובינתיים טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי המלית.

3 יוצקים את המלית על הבצק, ומפזרים מלמעלה את השקדים ואת קוביות האפרסמון. מורחים את השמן ומפזרים את הסוכר החום.

4 אופים כ-35 דקות, עד ששולי הבצק מזהיבים.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

 

 >> בשבוע שעבר הכנו ממרח בריאות בשני מרכיבים