ממרח שעועית אזוקי ובטטה
מתאבן מופלא המורכב מ-2 מרכיבים (ומלח) שיעשה לכם רק טוב. הוא כל כך פשוט וקל להכנה, שממש אין לכם תירוץ לא להכין אותו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
שעועית אזוקי היא שעועית פחות מוכרת בקרב הקהל הרחב אבל שווה לכולם להכירה כי היא מעולה לטיפול בתסמיני סכרת, ושיקום מדדי הסוכר בדם. כמו כל שעועית כדאי להשרותה במים במשך 6 עד 8 שעות. שעועית האזוקי יחסית קלה להנבטה והבישול שלה קצר יחסית.
השילוב של הטעם העמוק והחורפי של השעועית ביחד עם הבטטה המתקתקה הוא כה מוצלח, עד שלא צריך להוסיף שום דבר מעבר.
מרכיבים :
בטטה בגודל בינוני
כוס שעועית אזוקי, שהושרתה לילה שלם
מלח
אופן ההכנה:
1 אופים את הבטטה בקליפתה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד שהיא מתרככת, כ-30-45 דקות.
2 מבשלים את השעועית עד שהיא מתרככת, כ-40 דקות ומסננים את המים.
3 מוציאים את תכולת הבטטה מהקליפה, מוסיפים את השעועית, טוחנים בעזרת בלנדר מוט ומוסיפים מלח לפי הטעם.
* כדאי להגיש על קרקר תוצרת בית עם עירית קצוצה.
* הממרח נשמר 4-5 ימים במקרר.
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.