עוגיות שוקולד דבש מתובלות
אי אפשר לקרוא להן דובשניות, כי דבש הוא לא המרכיב המרכזי בטעם שלהן - אלא שילוב מוצלח בין קקאו, דבש, תבלינים ואפילו מלח. עוגיות מתובלות במעטפת פריכה עם תוך רך. עוד רעיון למתנה קטנה לחג
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
ביצה גדולה
100 גרם חמאה, מומסת
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס דחוסה של סוכר חום כהה
1/3 כוס דבש
2 כוסות פחות 4 כפות קמח
4 כפות קקאו
2 כפיות סודה לשתייה
1/2 1 כפיות קינמון
כפית ג'ינג'ר יבש טחון (אפשר להחליף ברבע כפית אגוז מוסקט)
3/4 כפית הל טחון
1/2 כפית מלח (אפשר גם קצת פחות, אבל לא לוותר)
לגלגול העוגיות
כרבע כוס סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
2 טורפים בקערה ביצה, חמאה מומסת, שני סוגי סוכר ודבש. מנפים אל תוך הקערה את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה ומוסיפים פנימה את התבלינים והמלח. מערבבים בכף עץ או במרית עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכ-20 דקות, כדי שהבצק יצטנן ויהיה נוח יותר לעבודה.
3 מניחים בקערה קטנה סוכר לבן. מגלגלים את הבצק לכדורים בקוטר של כ-2 ס"מ, אותם מגלגלים בסוכר שבקערה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 8-10 דקות בלבד. לא מזיזים את העוגיות מהתבנית עד שהן לא מצטננות.
כמה הערות חשובות:
* העוגיות לא מאוד מתוקות, קחו את זה בחשבון.
* כשמגלגלים את הבצק לכדורים, כדאי לעבוד מהר - ככל שתכניסו אותן קרות יותר לתנור כך הן ישמרו על צורתן ולא ישתטחו. אפשר להיות אקסטרה זהירים ולהכניס את התבנית למקפיא ל-5 דקות לפני האפייה.
* אפשר לגוון בתבלינים: להחליף את אחד מהם באגוז מוסקט או בציפורן, או אפילו אולספייס.
* אפשר לגוון גם בציפוי: אפשר לגלגל את העוגיות באבקת סוכר אחרי שמגלגלים אותן בסוכר הרגיל ולקבל עוגיות מושלגות. אפשר לגלגל אותן רק באבקת סוכר ולקבל ציפוי עדין יותר ואפשר גם להכין זיגוג מתוק - מערבבים כוס אבקת סוכר עם כמה טיפות של מים או חלב, עד שמתקבלת תערובת לבנה וחלקה. אחרי שהעוגיות מתקררות, טובלים את החלק העליון של כל עוגייה בזיגוג ומניחים להתייצבות.
* המתכון מבוסס על המתכון הזה.