צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

פסטה עם דלורית ומרווה

הגשם שהפציע לרגע זימן לנו הזדמנות מעולה להכין את הפסטה הסתווית הזאת, עם דלורית ושני החברים הכי טובים שלה - עלי מרווה וצנוברים קלויים. ארוחת ערב מחממת לערב קריר

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 05/11/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בניגוד לשנים אחרות, השנה מרגישים קצת סתיו באוויר, מה שמילא אותי ברצון לבשל מתכונים סתוויים עם אפרסמונים, פטריות, סלקים וגם ירקות ממשפחת הדלועים, כמו דלורית. משום מה לקנות דלורית זה קצת יותר פשוט מלקנות דלעת, שאם קונים אותה כמו שצריך, הירקן צריך לחצוב לכם חתיכה ממנה מהמפלצת שיושבת לו על הרצפה ליד הקופה. לטעם הדלורית משדכים מרווה וצנוברים, שהולכים איתה פשוט מעולה וכשמוסיפים מעל הכל פסטה, מקבלים מנה סתווית נהדרת.

מרכיבים (4 מנות):

דלורית בינונית אחת

4 שיני שום, בקליפתן

שמן זית

מלח

1/3 כוס (כ-30 גרם) צנוברים

חבילת פסטה קצרה

חופן קטן של עלי מרווה, כמה שאוהבים

גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2 מקלפים את הדלורית וחותכים אותה לקוביות. בלינק הזה יש תמונה טובה להמחשת שיטת הקילוף והחיתוך.

3 מפזרים את הדלורית החתוכה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מוסיפים את שיני השום, מפזרים מלח ויוצקים שמן זית. מערבבים ואופים 40-50 דקות, עד שהדלורית מתרככת ומתחילה להשחים. אפשר לערבב פעם-פעמיים תוך כדי האפייה אבל לא חובה.

4 בזמן שהדלורית בתנור, קולים את הצנוברים על מחבת יבשה ללא שמן, עד שהם משחימים. נזהרים לא לשרוף. מניחים בצד.

5 לקראת סוף האפייה של הדלורית מכינים את הפסטה בסיר עם הרבה מים רותחים ומומלחים, לפי ההוראות שעל האריזה.

6 מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את עלי המרווה עד שהם הופכים פריכים. מוסיפים למחבת את הדלורית, השום (ללא הקליפה) והפסטה המבושלת, ומקפיצים כמה שניות. מוסיפים את הצנוברים ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת.

כמה הערות חשובות:

* מרווה היא עשב תיבול מאוד שתלטני, לכן אם אתם לא מאוד אוהבים אותו כדאי לשים כ-5 עלים בלבד על כל המנה. אם אתם ממש בעניין שלה – שימו כמה שאתם אוהבים.

* אפשר לוותר על טיגון המרווה בשמן ולהוסיף אותה לתנור עם הדלורית, אבל יש להיזהר לא לשרוף אותה, כי היא תהפוך מרה ותהרוס לכם את כל המנה.

>> בשבוע שעבר הכנו קיש סלק ופטה
>> פינוק: פופקורן מתוק עם קרמל