צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

קסדייה בטטה וגבינות

שדרוג היסטרי לטוסט הגבינה הכי מפנק שתכינו - שתי טורטיות פריכות וביניהן פירה בטטות מתובל וחרפרף, גבינה צהובה וגבינת פטה. חצי שעה של הכנה גג - וזה שלכם

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 01/01/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הכל התחיל כשאמא שלי הכינה יותר מדי בטטות לעריצוציק הקטן. הן ישבו יותר מדי זמן במקרר והיו על הגבול של – לא מספיק טובות לילד בן שנה, אבל מספיק טובות לשני מבוגרים בני שלושים. באותו הזמן שכבו לי במקרר שתי טורטיות אחרונות בחבילה, שכבר לא ידעתי מה לעשות איתן. חיברתי אחד ועוד אחד והכנתי קסדייה בטטה עם שאריות גבינה צהובה וגבינת פטה. יצא פצצה, רק עם תיבול לא מספק.


בפעם הבאה שהכנתי את הקסדייה, כבר הוספתי לבטטות העדינות תבלינים צעקניים וחמים כמו צ'ילי, ג'ינג'ר מגורר, קליפת לימון וכמון, שהשתלבו מעולה. מה אני אגיד לכם, יצא ממש טעים.

 

מרכיבים (2 מנות):

בטטה גדולה

1/2 1 כפות שמן זית

מלח

חצי כפית ג'ינג'ר מגורר

פתיתי צ'ילי יבש

מעט כמון

גרידה מחצי לימון

4 עלי טורטייה בקוטר 20 ס"מ

60 גרם גבינה צהובה מגוררת (איזה סוג של אוהבים)

40 גרם גבינת פטה, מפוררת

אופן ההכנה:

1 קולפים וחותכים לקוביות את הבטטה. מאדים (או מבשלים) את הקוביות עד שהן מתרככות 15-20 דקות (הזמן תלוי בגודל הקוביות). 

2 מעבירים את הבטטות לקערה, מוסיפים שמן זית, מלח לפי הטעם, ג'ינג'ר מגורר, פתיתי צ'ילי יבש, מעט כמון וגרידה מחצי לימון (את כל הנ"ל אפשר להוסיף לפי כמה שאוהבים) - ומועכים לפירה. טועמים ומתקנים טעמים. 

3 מחממים מחבת גדולה. כשהמחבת לוהטת, מניחים עליה עלה טורטייה אחד (אין צורך לשמן את המחבת) עם הצד הבהיר כלפי מעלה, מורחים עליו בזריזות חצי מכמות פירה הבטטה, מעל מפזרים חצי מכמות הגבינה הצהובה וחצי מכמות הפטה. סוגרים בעלה טורטייה נוסף (עם הצד הבהיר כלפי מטה) ולוחצים מעט. כשהטורטייה התחתונה משחימה, הופכים בעזרת מרית את הקסדייה לצד השני ומטגנים עד שגם הטורטייה השנייה משחימה והגבינות נמסו. 

4 חוזרים על הסעיף הקודם עם שאר המרכיבים, או שעובדים במקביל על שתי מחבתות. 

5 מגישים מיד. הקסדיות מספיקות כמנה עיקרית ל-2 אנשים רעבים, או כמנת צד ל-4 אנשים. 

>> לעוד מתכונים נהדרים עם בטטות