לחמניות וניל רכות להתעלף
הלחמניות האלה כל כך רכות ומענגות, שלרגע הן הזכירו לנו סופגנייה. ככה זה כשהבצק מועשר גם בחלב, גם בשמנת חמוצה, גם בחמאה וגם באינסטנט פודינג וניל. במילה אחת: חלום
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לכ-20 לחמניות:
1 קילו קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
שליש כוס (65 גרם) סוכר לבן
2 שקיות סוכר וניל
שליש כוס (65 גרם) שמן קנולה
100 גרם חמאה רכה
1 כפית מלח דק
2 ביצים גודל L
1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה (לא משנה כמה אחוזי שומן)
כוס (240 מ"ל) חלב פושר
לקישוט:
אבקת סוכר
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים.
2 מתקינים את וו הלישה ומפעילים במהירות איטית. מוסיפים סוכר, סוכר וניל, שמן, חמאה, מלח, ביצים, אינסטנט פודינג, שמנת חמוצה ומחצית מכמות החלב. לשים את הבצק דקה-שתיים ובודקים כמה נוזלים הוא עוד צריך (ייתכן שלא תצטרכו את כל כמות החלב, ואולי תזדקקו לעוד 2-3 כפות).
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?
3 לשים את הבצק 10-12 דקות, עד לקבלת כדור בצק חלק וגמיש. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בפנים כך שיצופה מכל צדדיו. מכסים ומניחים להתפחה של בין שעה וחצי לשעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4 מעבירים את הבצק למשטח מעט משומן, מוציאים לו אוויר ומחלקים ל-20 כדורים שווים (כל כדור אמור לשקול כ-90 גרם, תלוי בכמות החלב שיש בבצק).
5 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
6 מגלגלים כל כדור לרצועה באורך כ-30 ס"מ ומלפפים את הרצועה סביב עצמה כמו שבלול. מכניסים את הקצה של הרצועה למטה, אל מתחת לשבלול, ומניחים בתבנית. ממשיכים כך עם כל הכדורים.
7 מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30 דקות.
8 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הלחמניות 20-25 דקות, עד שהן מעט משחימות (מכיוון שאינן מרוחות בביצה הן לא משחימות מאוד, אז היזהרו לא לשרוף אותן).
9 מוציאים את הלחמניות, מצננים מעט, בוזקים הרבה אבקת סוכר ומגישים (עם חמאה וריבה או סתם כך).
* אפשר להקפיא את הלחמניות בעודן טריות כשהן עטופות היטב. אחר כך מפשירים כמה שעות במקרר או על השיש ומחממים מעט לפני הגשה.