צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

דקיקיות קוקוס ושוקולד

חטיף מתוק וטעים, שמחביא בתוכו כמה מרכיבים בריאים. מכינים ברבע שעה, שומרים במקרר וגונבים חתיכה בכל פעם שמתחשק משהו קטן ומתוק

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 18/07/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 173 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

שמן קוקוס אפשר להשיג בחנויות טבע. הוא בריא יותר מחמאה. אם אין, אפשר להחליף אותו בחמאה.

מרכיבים :

1/2 1 כוסות קוואקר

1 כוס קוקוס טחון

2 כפות סוכר חום כהה

1/2 כפית מלח

2 כפות גדושות שמן קוקוס מוצק (או 50 גרם חמאה)

50 גרם חמאה

3 כפות דבש

לציפוי

250 גרם שוקולד מריר

1 כף שמן קוקוס מוצק (או 20 גרם חמאה)

1/3 כפית מלח ים אטלנטי (אפשר להשמיט אם לא אוהבים את השילוב)

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה קוואקר, קוקוס, סוכר חום ומלח.

2 בסיר קטן ממיסים חמאה ושמן קוקוס. יוצקים את התערובת על החומרים היבשים. מוסיפים את הדבש.

3 מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה וכל החומרים היבשים הפכו לחים.

4 משטחים את התערובת בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, לריבוע בגודל 30X30 ס"מ ומהדקים היטב. מעבירים למקרר ל-15 דקות.

5 לציפוי: ממיסים (אפשר בסיר שבו השתמשנו קודם) שוקולד ושמן קוקוס. מוציאים את התבנית מהמקרר, יוצקים את השוקולד ומשטחים על ידי טלטול התבנית ובעזרת מרית.

6 מפזרים מלח ים (טיפ לפיזור אחיד – מפזרים מגבוה). מחזירים למקרר ל-15 דקות. חותכים לריבועים. שומרים במקרר בכלי אטום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!