מתוקתקים בחצי שעה: מאפינס תרד וגבינות
הילדים מסרבים לאכול פשטידת ירקות? נסו את המאפינס האלו: מלאים בתרד וגם גבינות, ומכינים אותם - בהכל כולל הכל - בחצי שעה. זו נראית לנו כמו התחלה של ידידות מופלאה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
בכל שבוע זה קורה מחדש: אני הולכת לסופר, ממלאת עגלה, משלמת מאות שקלים בקופה, חוזרת הביתה עמוסת שקיות ובערב שוב עומדת מול המקרר אובדת עצות, לא יודעת מה להכין לארוחת הערב.
אז ישבנו והכנו תפריט שבועי ורשימת קניות שבועית תואמת. ערב אחד פסטה וביצים, ערב אחד עוף ופתיתים, ערב סלט וטונה, שישי בצהריים אם אפשר שניצל, והייתה גם דרישה לערב סלט ופשטידה. האמת? הפתיעו אותי. לא חשבתי שאי פעם מישהו יבקש פשטידה. אני לא בטוחה שהם מבינים מה זה פשטידה. אבל שיהיה. בינתיים התפריט השבועי עשה לי הרבה סדר בחיים, לא ברור לי איך לא עשינו את זה קודם. ולגבי הפשטידה - התחלתי בקטן, במאפינס ירקות, ועברנו את זה בשלום. אולי בשבוע הבא אכין פשטידה על אמת.
מרכיבים (12 מנות):
2 ביצים
כוס עלי תרד (עדיף בייבי תרד)
חצי כוס שמנת חמוצה
50 גרם גבינה צהובה מגורדת
50 גרם קשקבל
100 גרם קוטג׳
כוס קמח
כפית אבקת אפייה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2 מערבבים היטב את כל החומרים, משמנים תבנית מאפינס או מרפדים במנג׳טים, מחלקים את התערובת בין השקעים עד ל-3/4 מגובהם, מכניסים לתנור לכ-25 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים מעט.
אפשר להגיש חם או קר.
לבלוג של שרית - מיס פטל.