עוגיות גבינה ותותים
נפרדים מהתותים באופן סופי עם עוגיות ממכרות שקשה להפסיק לנשנש. לא רוצים תותים? אפשר להחליף אותם בפירות הקיץ שמתחילים להופיע אצל הירקנים ולקבל עוגיות שוות גם כן
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
זהו, התותים האחרונים לעונה... ומאוד קשה לי להיפרד. אני עושה מאמצים להמשיך ולדחוף אותם היכן שרק אפשר - בסלטים, בשייקים, בארטיקים, במרקחות וגם במאפים.
העוגיות האלו הן אחד המתכונים הטעימים שהתארחו אצלנו במטבח לאחרונה. מהרגע שיצאו מהתנור, בכל כמה דקות נכנס מישהו למטבח כדי לצאת עם אחת מהן ביד. כשייגמרו סופית התותים, ננסה להכין אותן גם בשילוב פירות קיץ.
מרכיבים (35 מנות):
50 גרם חמאה, רכה
225 גרם גבינת שמנת (אפשר להשתמש בגבינת שמנת מופחתת שומן 16%)
1/2 1 כוסות סוכר
2 ביצים
כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון אחד
1/2 2 כוסות קמח תופח
קורט מלח
כוס תותים חתוכים לקוביות
סוכר לזרייה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 בקערת המערבל (עם וו גיטרה) מערבבים חמאה, גבינה, וסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם ומערבבים להטמעה. מוסיפים תמצית וניל וגרידת לימון.
3 מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים בעדינות עד להטמעה. מוסיפים את התותים לתערובת ומערבבים בקצרה ובעדינות. מתקבל בצק רך ודביק.
4 מניחים גבעות מהתערובת בעזרת כף (או כף גלידה קפיצית) על התבנית, זורים מלמעלה מעט סוכר ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.
>> בשבוע שעבר הכנו פיצה גאונית על בסיס כרובית
בקרו בבלוג של שרית - Misspetel