צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
שקשוקה שילדים מתים עליה
אותנו לעולם לא תצטרכו לשכנע לאכול שקשוקה - הניחו מולנו מחבת כזו מתי שרק תרצו, ואנחנו מבטיחים להסתער עם קסדה ונשק. אצל הילדים שלנו, לעומת זאת, זה קצת פחות פשוט. כלומר, היה פחות פשוט - עד המתכון הזה
ענת לבל | mako אוכל
| פורסם 07/06/17
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (3 מנות):
3 כפות שמן קנולה
1 בצל, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
2 עגבניות, קצוצות דק
רבע כוס מים
1 קופסה עגבניות מרוסקות (400 גרם)
1-2 כפות רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
3 ביצים
אופן ההכנה:
1 במחבת רחבה (ובעלת מכסה) מטגנים את הבצל עד לריכוך קל. מוסיפים את שיני השום, מערבבים קלות ומוסיפים את הפלפלים. מערבבים ומטגנים כ-3 דקות נוספות עד שכל המרכיבים מתרככים.
2 מוסיפים את העגבניות ומערבבים למשך 2 דקות.
3 מוסיפים את המים והעגבניות המרוסקות, מכסים את המחבת ומבשלים כ-5 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.
4 מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים. מוסיפים מעט מים במידת הצורך.
5 יוצרים שקעים ברוטב ומוסיפים את הביצים. מכסים את המחבת ומבשלים את הביצים עד שהן עשויות היטב.
6 ממליחים את הביצים ומגישים עם לחם טרי.