צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

פנקייק בננה ויוגורט עם סילאן וטחינה

אין כמו פנקייק בריא כדי לפתוח את הבוקר עם חיוך מאוזן לאוזן. במתכון הזה קמח כוסמין שמשביח את הערכים התזונתיים, וגם יוגורט, בננה, טחינה וסילאן. אבל עזבו אתכם מכל זה, הכי חשוב שהפנקייקס האלה טעימים רצח

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 04/12/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 182 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

210 גרם (כוסו וחצי) קמח כוסמין

כפית וחצי אבקת אפייה

25 גרם (2 כפות) סוכר

2 ביצים

1 גביע (200 גרם) יוגורט 3%

1 בננה מעוכה

120 מ"ל (חצי כוס) חלב

חצי כפית תמצית וניל

2 כפות חמאה

להגשה:

סילאן אמיתי

טחינה גולמית

בננה פרוסה

אופן ההכנה:

1  מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר.

2 בקערה נפרדת מערבבים ביצים, יוגורט, בננה, חלב ווניל.

3 מאחדים את שתי התערובות ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה.

4 מחממים מחבת טפלון או מחבת פנקייק על להבה נמוכה-בינונית, ממיסים בה את החמאה ומוסיפים לבלילה. מערבבים קלות. יוצקים בעזרת מצקת כשליש כוס מן הבלילה למחבת (אין צורך לשמן אותה, החמאה שנותרה בה מספיקה). מטגנים דקה וחצי-שתיים, עד שמופיעות בועות, ואז הופכים ומטגנים עוד דקה. ממשיכים לטגן פנקייקס מכל הבלילה. עורמים את הפנקייקס אחד על השני כדי לשמור על החום שלהם.

5 מגישים חם עם סילאן, טחינה ופרוסות בננה.

220 קלוריות למנה (לא כולל הטחינה וסילאן שיוצקים מלמעלה)

גיוונים:

* אפשר להחליף את קמח הכוסמין בקמח רגיל, אבל אז מספר הקלוריות יעלה בכ-20 אחוז.

* לגרסה טבעונית: מחליפים את הביצים במכל קטן (113 גרם) של רסק תפוחי עץ, את החמאה בשמן או שומן קוקוס ואת החלב והיוגורט בכוס חלב אורז, חלב שקדים או חלב שיבולת שועל. תקבלו פנקייק בריא לפחות באותה מידה.

>> בפעם שעברה התענגנו על פשטידה מחזקת של תרד וקייל

>> ארוחה זוגית במסעדת יפו תל אביב ב-350 שקל בלבד