חטיף רוקי רואד
חטיף אמריקני מוכר של שוקולד, עוגיות, מרשמלו ואגוזים ללא אפייה. השם שלו מגיע מהטקסטורה של החטיף שאפשר לזרוק לתוכו כל מה שאוהבים - מחטיפים אחרים ועד פירות יבשים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
ילדים מחזיקים מספריים זו סיטואציה שיכולה להיות ממש מלחיצה לפעמים. בהתחלה קונים להם את המספריים האלה, הקצרות עם הקצה המעוגל, שיתאמנו קצת, שילמדו לגזור בלי לגזור את עצמם. והם לוקחים בהנאה גדולה את המספריים ודף נייר ואט אט כל הבית שלנו הופך לקונפטי. ואז פתאום האפרוח עולה לכיתה א' וצריך מספריים בקלמר, וכאלה שבאמת גוזרות כי לפעמים הדפים קצת עבים, ופתאום הזאטוטה מודיעה שהגיע הזמן לגזור ציפורניים ועוד יותר הגיע הזמן שהיא תעשה זאת לבד. אני נותנת לה ומשגיחה מקרוב קרוב, הבטן שלי מתהפכת כשהיא רק מתחילה וכל הגוף רועד לי, נדמה לי שעוד רגע והיא גוזרת לעצמה אצבע. אני מיד מפסיקה אותה ומודיעה שעדיין לא הגיע הזמן, ננסה שוב כשתהיה בת 16, ועד אז - שתמשיך לגזור קונפטי, והיום, היום ארשה גם לגזור מרשמלו.
מרכיבים (20 מנות):
10 עוגיות לוטוס (או עוגיות אחרות)
100 גרם מרשמלו בכל מיני צבעים
100 גרם אגוזים / שקדים / פקאנים או תערובת של שלושתם
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם חמאה
3 כפות גולדן סירופ (אפשר להחליף בסירופ תירס או להשמיט אם אין ברירה)
אופן ההכנה:
1 שוברים בידיים את העוגיות לחתיכות קטנות (לא מפוררים).
2 חותכים את המרשמלו לקוביות קטנות - הכי נוח לגזור במספריים נקיות ויבשות. חותכים באמצע לחצי ואז חותכים כל חצי לשני חלקים.
3 מכניסים לקערה ומערבבים פנימה את האגוזים ואת העוגיות השבורות.
4 ממיסים בסיר על אש נמוכה את החמאה, השוקולדים והגולדן סירופ עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת אחידה. שופכים לקערת המרשמלו ומערבבים קלות.
5 משטחים את התערובת לתבנית מרובעת בגודל 20X20 ס״מ מרופדת בנייר אפייה. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות, מוציאים וחותכים לקוביות עם סכין חדה.
בקרו בבלוג של שרית - Misspetel