פיצה על טורטייה
כשאין כוח להתפיח בצק, מכינים עם הילדים פיצות מפיתות. ואם אין פיתה, תאכלו טורטייה – ניסינו את המתכון הקליל על הבצקים הדקים, ויצא טעים-טעים
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
זוכרים שכשהיינו קטנים נהגנו להכין פיצה-פיתה? פיתה, קטשופ וגבינה צהובה, אופים, עוצמים עיניים ומדמיינים שזה הדבר האמיתי.
שנים שלא אכלתי כזה. כשילדיי הגיעו לגיל בו אפשר להתחיל, מדי מוצ"ש היינו אופים פיצה ביתית, אבל על אמת: בבוקר מכינים בצק שמרים, מטפחים ומלטפים אותו במהלך היום ובערב אופים. ואז יום אחד זה הגיע - הילד ביקש פיצה, ולא במוצ"ש.
מיד שלפתי את הפתרון הנוסטלגי, פיצה-פיתה, ובאין פיתות במקפיא נאלצנו לאלתר. הלכתי למטבח וחיפשתי איזשהו בצק, משהו להפוך לפיצה. מצאתי חבילת טורטיות וניסינו: הלבשנו ברוטב וגבינה ושלחנו לתנור. התוצאה יצאה מפתיעה! פיצה דקה ופריכה, מוכנה תוך דקות. מאז זו הפיצה הביתית שלנו, וכבר חודשים שלא התפחתי בצק שמרים...
מרכיבים :
רוטב עגבניות, מוכן או לפי מתכון להלן
מוצרלה מגוררת
טורטיות
תוספות לפי המצברוח
לרוטב עגבניות:
קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות
שתי שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
חצי כפית פפריקה
כמה עלי אורגנו או בזיליקום, קצוצים
רבע כוס מים
אופן ההכנה:
1 מפרידים את הטורטיות, מורחים כל אחת בשכבה דקה של רוטב עגבניות, מפזרים מלמעלה מעט גבינה ותוספות ושולחים לתנור לאפיה ב-170 מעלות למשך כ-7-10 דקות, עד שהגבינה מבעבעת.
2 מגישים ורצים מהר להכין עוד אחת.
* להכנת רוטב עגבניות: מכניסים את כל המצרכים לקלחת קטנה, מביאים לרתיחה תוך ערבוב מדי פעם, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-15 דקות נוספות.
בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל