צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגיית שוקולד צ'יפס של ענקים

הילד חזר מבואס מבית הספר? הנה העידוד האולטימטיבי: עוגיית פצפוצי שוקולד עצומה בגודלה, שלמולה החיים מיד נראים קצת יותר יפים

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 14/09/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 136 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לא להאמין שהאפרוח הזה, שכאילו רק אתמול נולד, עלה לכיתה א'.

ובדיוק כפי שחששתי, כגודל הציפייה - כך גודל האכזבה. ביום הראשון הוא חזר נרגש, ביום השני כבר התחיל ליפול לו האסימון, ובערב השלישי לפני השינה כבר שאל אותי למה חייבים להכין שיעורי בית ואם חייבים ללכת גם מחר לבית הספר.

 

אני כל כך זוכרת את עצמי בכיתה א', מתגעגעת לגן.

 

שנינו ביחד עוברים את המשבר, שנינו מתוסכלים משיעורי הבית, שנינו מתגעגעים לגן. כולם אומרים שההתחלה קשה ובקרוב זה ישתפר. בינתיים החלטנו שהיום, במקום שיעורי בית, נכין משהו טעים ואפילו קצת מושחת. אולי אחרי זה יהיה לנו קצת יותר חשק לנסות להכין שיעורים. ואולי לא.

מרכיבים (15 מנות):

1.5 כוסות קמח (אפשר להחליף מחצית בקמח מלא)

קורט מלח

1/2 כפית סודה לשתייה

100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

כוס סוכר דמררה

חצי כוס סוכר חום כהה (אפשר להחליף בחצי כוס נוספת של דמררה)

1 ביצה

1 חלמון

כפית תמצית וניל

כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכרים כ-2-3 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים ביצה, חלמון ותמצית וניל ומערבבים עד שהם נטמעים.

3 מוסיפים קמח, מלח וסודה לשתייה ומערבבים רק עד שמתאחד.

4 מערבבים פנימה 3/4 כוס של שוקולד צ'יפס (את רבע הכוס הנותרת שומרים בצד).

5 משטחים את הבצק בתבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ, ומפזרים מעל את השוקולד צ'יפס שנותרו בצד.

6 מכניסים לתנור ואופים כ-20-25 דקות, עד שהשוליים מזהיבים. מצננים וחותכים למשולשים.

עוגיית שוקולד צ'יפס של ענקים - בתבנית (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
ככה היא נראית בתבנית, היפיופה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס בננה ושוקולד הורסים

>> מתכונים לראש השנה