צילום׃ דן לב, מטבח בריא לילדים, שי-לי ליפא

קציצות עוף אפויות לילדים

מתכונים בריאים שילדים אוהבים הם תמיד מצרך מבוקש, ומפגש מחודש עם ספר ישן של שי-לי ליפא המלכה סיפק לנו תזכורת משמחת לכמה כאלה. נתחיל עם קציצות שנאפות על שיפוד וכבר על כך מרוויחות נקודות אטרקטיביות

שי-לי ליפא | מטבח בריא לילדים, שי-לי ליפא | פורסם 02/01/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-12 קציצות:

500 גרם בשר עוף טרי טחון (מומלץ פרגיות)

1 גבעול בצל ירוק, פרוס לעיגולים דקים (לא חובה)

רבע כוס פירורי לחם

1 חלמון ביצה

1 כף קטשופ

1 כף שמן זית

מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מערבבים את חומרי הקציצות בקערה ולשים כשתי דקות. הלישה תפיק קציצות יציבות.

3 יוצרים כדורים בקוטר 6 ס"מ. נועצים מקל במרכזן ומעצבים למעין קבב שמנמן. מניחים בתבנית.

4 אופים כ-15 דקות עד שהקציצות זהובות ומוכנות. חשוב להימנע מאפיית יתר וייבוש הקציצות.

המתכון מתוך הספר "מטבח בריא לילדים" של שי-לי ליפא