קונוסים במילוי פודינג וניל ועוגיות
הנה לכם קינוח שישאיר את כולם עם הלסת למטה: קונוסים של בצק עלים שמכינים לבד, ובתוכם קרם וניל-עוגיות טעים טעים. אין לכם קונוסים לאפייה? אפשר להשתמש בגביעי גלידה במקום
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
להכנת הקונוסים דרושים קונוסים מנירוסטה (להשיג בחנויות לצורכי אפייה ובישול) משומנים קלות. לחלופין ניתן להשתמש בגביעי גלידה קטנים עטופים ברדיד אלומיניום.
מרכיבים (8 מנות):
לקונוסים:
1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה שהופשר לילה במקרר
1 ביצה טרופה עם 1 כפית מים
2 כפות סוכר
למלית:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
1 כוס (240 מ"ל) חלב
1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
6 עוגיות סנדוויץ', שבורות לחתיכות קטנות
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מכינים את הקונוסים: מחממים תנור ל-175 מעלות. פורסים את הבצק הקר לכל אורכו על גבי משטח עבודה. חותכים בעזרת גלגלת לפיצה את בצק העלים בחלקו הארוך לרצועות בעובי כ-2 ס"מ. מלפפים את רצועות הבצק על גבי הקונוסים (או גביעי גלידה עטופים בנייר אלומיניום) מהחלק התחתון כלפי מעלה ובאופן חופף חלקית, עד לכיסוי מלא של הקונוסים. מניחים במרווחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מברישים את בצק העלים בביצה הטרופה ובוזקים מעל מעט סוכר. אופים כ-25 דקות, עד להזהבה קלה של הבצק. מוציאים ומצננים מעט. שולפים בזהירות את קונוס הנירוסטה וממשיכים לאפות 5-10 דקות נוספות, עד שהחלק הפנימי נאפה היטב. מוציאים ומצננים.
2 המלית: מקציפים במיקסר את השמנת מתוקה, החלב והפודינג לקצפת יציבה. מקפלים פנימה את שברי העוגיות ומעבירים לשק זילוף עם פייה רחבה במיוחד (1.5 ס"מ). יש להקפיד על שימוש בפייה רחבה ועל שברי עוגיות קטנים, כדי לאפשר מעבר של שברי העוגיות בפיית הזילוף. ממלאים כל קונוס במלית (אפשר גם בעזרת שתי כפיות).
3 לפני ההגשה מפדרים במעט אבקת סוכר.
* הקונוסים במיטבם ביום ההכנה.
* לגרסת פרווה משתמשים בבצק עלים פרווה, בשמנת צמחית ובחלב סויה.