צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
פריטטה עם בצל, אפונה וגזר
רוצים לשדרג את החביתה השגרתית של הילדים לארוחת הערב? עצה שלנו: הוסיפו לה ירקות שכולם אוהבים, פזרו קצת גבינה והפכו אותה בקלות רבה לפריטטה מפוארת
ענת לבל | mako אוכל
| פורסם 11/06/17
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
2 כפות שמן קנולה
בצל, קצוץ
5 ביצים
רבע כוס שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור
גזר, מגורר
כוס אפונה מוקפאת, חלוטה במים רותחים ומסוננת
שליש כוס גבינה צהובה מגוררת או גבינת קשקבל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מחממים שמן במחבת עם שוליים המתאימה גם לאפייה בתנור. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לריכוך קל, כ-3 דקות.
3 טורפים בקערה את הביצים, השמנת, המלח והפלפל ומוסיפים גזר ושלושת רבעי כוס אפונה.
4 יוצקים את הבלילה למחבת ומפזרים את יתרת האפונה.
5 מטגנים עד שתחתית הפריטטה והשוליים מתייצבים.
6 מפזרים את הגבינה, מעבירים לתנור ואופים 7-8 דקות, עד שהפריטטה יציבה וזהובה.