צילום׃ שחר פליישמן, מתכון בטוח 2, הוצאת פן וידיעות ספרים

עוגיות תמרים מבצק שמנת

כמעט אין אמא שלא מכינה את העוגיות האלה, אבל לא כמו מיקי שמו. בואו להשתדרג

מיקי שמו | מתכון בטוח 2, הוצאת פן וידיעות ספרים | פורסם 26/01/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 218 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (50 מנות):

לבצק:

3 כוסות קמח

200 גרם חמאה

¼ כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

3 חלמונים

1 גביע קטן של שמנת חמוצה (150 מ"ל)

תרסיס שמן בטעם חמאה

למלית:

500 גרם ממרח תמרים

1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק

לקישוט:

½ כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת כדור. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה שטוחה ורחבה בתרסיס חמאה.

3 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בגודל 35X25 ס"מ ובעובי 5 מ"מ.

4 מורחים שכבה דקה של ממרח תמרים על כל אחד מחלקי הבצק, מפזרים מעל את אגוזי המלך ומגלגלים, החל בצד הרחב של הבצק, לגלילה דקה.

5 מניחים את הגלילות על גבי התבנית, חותכים אותן במרית לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומשאירים את הפרוסות צמודות זו לזו. אופים כ-18 דקות – העוגיות לא משחימות בחלקן העליון, אלא דווקא בבסיסן.

6 מניחים לעוגיות להתקרר ובוזקים עליהן אבקת סוכר.

>> רוצים לקבל המלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק