צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
מרציפן משמשים בקלי קלות
קינוח מעלף, מתקתק-חמצמץ שכיף להכין עם הילדים מ-4 מרכיבים בלבד. אז תקראו להם ויאללה, שיתחילו ללוש
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 19/06/17
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 כוס (100 גרם) שקדים מולבנים שלמים
חצי כוס (100 גרם) משמשים מיובשים
1 כפית מי ורדים
כוס ורבע (150 גרם) אבקת סוכר
1 כף מים
אופן ההכנה:
1 מרסקים את השקדים במעבד מזון במשך כדקה, עד שהם גרוסים לאבקה. מוסיפים את המשמשים ומעבדים עוד כדקה עד שמתקבלת תערובת פירורית.
2 מוסיפים אבקת סוכר, מים ומי ורדים ומעבדים כ-2 דקות עד לקבלת כדור שהמרקם שלו מזכיר פלסטלינה. אם התערובת פירורית מדי אפשר להוסיף עוד כפית מים, אבל זהירות – אל תוסיפו יותר מדי מים, אחרת המרקם יהיה נוזלי. במקרה כזה, אפשר להוסיף עוד מעט שקדים טחונים.
3 מגלגלים את הכדור שנוצר לגלילים בקוטר של כ-1 ס"מ וחותכים באלכסון למעוינים באורך 3 ס"מ.
* אפשר לשמור את המרצפן במקרר, מכוסה בניילון נצמד, עד חודש.