צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

ביצה בקן ספגטי

הילדים מסרבים לאכול את הביצה והפסטה עם הטונה? נסו להפוך את הפסטה לקן של ציפורים ותראו איך הכל משתנה. לא יעזור כלום - לפעמים הפרזנטציה היא הכל

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 15/02/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לפעמים, כל מה שצריך זה פרזנטציה יפה. אתמול הוא אכל ביצה קשה - והיום הוא בכלל לא אוהב ביצים קשות. היא אוהבת פסטה אבל רק לבנה בלי רוטב, כמו בגן.


ואני - לי פשוט נגמרו הרעיונות. כמה אפשר לגוון. אז שוב הכנתי פסטה וביצים, שמתי להם בצלחת זה לצד זה והם התמרדו. רגע לפני שהתעצבנתי לקחתי את הצלחות הצדה, צלחתתי מחדש והגשתי, ופתאום - הכל טעים להם. מאז אנחנו מכינים קני פסטה. אני מספרת להם שבטבע הציפור מדביקה את הספגטי אחד לשני עם טונה וגבינה. מי אנחנו שנתווכח עם הטבע?

מרכיבים (6 מנות):

חבילת ספגטי

קופסה קטנה (260 גרם) עגבניות מרוסקות

2 כפות שמן זית

שן שום כתושה

כפית פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור

קופסת טונה

כוס מוצרלה מגורדת

זיתים קצוצים (לא חובה)

ביצים קשות כמספר הסועדים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה. בסיר נפרד מחממים את העגבניות המרוסקות, שמן הזית, השום, הפפריקה, המלח והפלפל.

3 מסננים את הפסטה המוכנה ומוסיפים אותה לסיר הרוטב. מסננים את הטונה ומערבבים פנימה, ולאחר מכן מוסיפים את המוצרלה.

4 נועצים מזלג בפסטה שבסיר ומסובבים כך שהפסטה נערמת מסביב למזלג. מעבירים בזהירות את הפסטה שסביב המזלג לתוך תבנית מאפינס. עושים כך עם כל שאר הפסטה שבסיר. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות.

ביצה בקן ספגטי - ההכנה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
מעבירים את הספגטי המגולגל לתבנית מאפינס|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

5 מעבירים לצלחות ומעל כל ערימת פסטה מניחים ביצה קשה. מגישים.

לבלוג של שרית - מיס פטל

>> בשבוע שעבר הכנו פנקייק אפוי עם אוכמניות

>> והנה מרק עגבניות עם קטע מפתיע ומגניב