צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
קבבים לילדים
קבבים שילדים אוהבים באמת, עם בצל מטוגן, פפריקה, קינמון ואפילו כמון, ובלי כל הירוקים למיניהם שבואו נודה וזהו - ילדים לא אוכלים. אגב, לפני שהם הספיקו לחסל הכל תפסנו גם מבוגר אחד מבסוט מאוד ליד הצלחת
ענת לבל | mako אוכל
| פורסם 28/06/17
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (10 מנות):
2-3 כפות שמן קנולה
1 בצל, קצוץ דק
500 גרם בשר בקר טחון
מלח
פלפל שחור
חצי כפית קינמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
שלושת רבעי כפית כמון
10-12 מקלות קינמון
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ומתקרמל קלות. מוצאים ומצננים.
2 מערבבים בקערה את הבשר, התבלינים והבצל המטוגן, ולשים אותם יחד היטב (זה מה שישמור על היציבות של הקבב). מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
3 מוצאים את התערובת מהמקרר ויוצרים קבבים. נועצים מקל קינמון בכל קבב ומהדקים היטב.
4 מחממים מחבת פסים עם מעט שמן וצורבים את הקציצות היטב מכל הצדדים, עד שמתקבלים סימני צריבה והקבבים מוכנים לאכילה.
5 מגישים לצד סלט ירקות, אורז וטחינה.