קלצונה עם תירס וזיתים
שוברים את הראש מה להכין לארוחת ערב? הנה פתרון נהדר ממשפחת הפיצה, שכדרכם של מאכלים ממשפחת הפיצה - אי אפשר להגיד לו לא. בצק ממולא עם זיתים וגרעיני תירס - אתם באמת חושבים שיש כאן איפה לטעות?
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
כוס ורבע מים חמימים
1 כפית מלח
5 כפות שמן זית
למילוי:
רוטב עגבניות לפיצה
זיתים
גרגירי תירס
גבינת מוצרלה מגוררת
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר.
2 מוסיפים את המים, המלח והשמן, ולשים במהירות נמוכה-בינונית כ-10-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים עד הכפלת הנפח, בין שעה לשעתיים.
4 מעבירים את הבצק למשטח שיש נקי וחותכים אותו לשמונה.
5 מרדדים כל חתיכת בצק לעיגול.
6 מורחים על כל עיגול בצק רוטב עגבניות ומפזרים על מחציתו זיתים, תירס ומוצרלה.
7 סוגרים את הבצק ומהדקים היטב בקצוות.
8 מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
9 יוצרים בבצק חריצים עם סכין חדה, מצפים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום.
10 מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים 15-20 דקות, עד להזהבה.