צילום׃ istockphoto
סופלה שוקולד מפנק
הקינוח הקלאסי המקסים, ברבע שעה עבודה
| קונדיטורית נוגטין
| פורסם 02/12/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
6 ביצים בטמפרטורת החדר
200 גרם חמאה
180גרם סוכר (שני שליש כוס)
130 גרם קמח (כמעט כוס)
300 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2 מקציפים בקערה את הביצים עם הסוכר עד שילוש הנפח, ומוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי הקצפה.
3 ממיסים את השוקולד והחמאה על סיר אדים כפול (בן מארי) ומוסיפים לקערה עם קצף הביצים. את ההמסה אפשר לעשות גם במיקרו, אבל בזהירות רבה - מפעילים ל-20 שניות, מערבבים, וחוזר חלילה.
4 מוזגים עד 3/4 גובה לתבניות אישיות, ואופים כשבע דקות. מגישים את סופלה השוקולד חם.
* ניתן להוסיף לבלילה שוקולד לבן לפני האפייה.