צילום׃ istockphoto

סופלה שוקולד מפנק

הקינוח הקלאסי המקסים, ברבע שעה עבודה

| קונדיטורית נוגטין | פורסם 02/12/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 5566 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

6 ביצים בטמפרטורת החדר

200 גרם חמאה

180גרם סוכר (שני שליש כוס)

130 גרם קמח (כמעט כוס)

300 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2 מקציפים בקערה את הביצים עם הסוכר עד שילוש הנפח, ומוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי הקצפה.

3 ממיסים את השוקולד והחמאה על סיר אדים כפול (בן מארי) ומוסיפים לקערה עם קצף הביצים. את ההמסה אפשר לעשות גם במיקרו, אבל בזהירות רבה - מפעילים ל-20 שניות, מערבבים, וחוזר חלילה.

4 מוזגים עד 3/4 גובה לתבניות אישיות, ואופים כשבע דקות. מגישים את סופלה השוקולד חם.

* ניתן להוסיף לבלילה שוקולד לבן לפני האפייה.