עוגיות קינמון פריכות
תתכוננו להתאהב: עוגיות קריספיות וקלות קלות, עם קינמון בבצק ועוד קצת בזיגוג, שיתחסלו עוד לפני שתספיקו להגיד "טעים!"
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-80 עוגיות:
200 גרם מרגרינה רכה
3/4 כוס סוכר חום
3/4 כוס סוכר לבן
1 ביצה
כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מחצי תפוז
3 כוסות קמח
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כפית מלח
כף קינמון
לציפוי:
1 ביצה
2 כפות חלב
3 כפות סוכר
כפית קינמון
אופן ההכנה:
1 מקציפים את המרגרינה ושני סוגי הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
2 מוסיפים את הביצה, תמצית הווניל וגרידת התפוז ומערבבים היטב.
3 מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה, המלח והקינמון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 מרדדים את הבצק הקר על משטח מקומח לעובי של כחצי ס"מ. חותכים לריבועים או לצורות עם חותכני עוגיות, ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
6 מערבבים בצלוחית את הביצה והחלב, ובצלוחית נפרדת את הסוכר והקינמון. מברישים את העוגיות בתערובת החלב ומפזרים מעל את תערובת הקינמון.
7 אופים כ-12 דקות.
לאתר של שרית - מיס פטל