צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגיות קינמון פריכות

תתכוננו להתאהב: עוגיות קריספיות וקלות קלות, עם קינמון בבצק ועוד קצת בזיגוג, שיתחסלו עוד לפני שתספיקו להגיד "טעים!"

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 15/07/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 81 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-80 עוגיות:

200 גרם מרגרינה רכה

3/4 כוס סוכר חום

3/4 כוס סוכר לבן

1 ביצה

כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מחצי תפוז

3 כוסות קמח

חצי כפית סודה לשתייה

חצי כפית מלח

כף קינמון

לציפוי:

1 ביצה

2 כפות חלב

3 כפות סוכר

כפית קינמון

אופן ההכנה:

1 מקציפים את המרגרינה ושני סוגי הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.

 

2 מוסיפים את הביצה, תמצית הווניל וגרידת התפוז ומערבבים היטב.

 

3 מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה, המלח והקינמון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.

 

4 מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

5 מרדדים את הבצק הקר על משטח מקומח לעובי של כחצי ס"מ. חותכים לריבועים או לצורות עם חותכני עוגיות, ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

 

6 מערבבים בצלוחית את הביצה והחלב, ובצלוחית נפרדת את הסוכר והקינמון. מברישים את העוגיות בתערובת החלב ומפזרים מעל את תערובת הקינמון.

 

7 אופים כ-12 דקות.

 

לאתר של שרית - מיס פטל

 

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס עם שוקולד לבן ודובדבנים

>> והנה פאי נקטרינות משגע