העולם נחלק לשניים בסוגיות רבות - אחת מהן היא צ'יטוס. יש vנשבעים בחיבתם לארומת הגבינה התעשייתית העזה, ויש שנסים על נפשם ברגע שמישהו פותח שקית לידם. היציאה החדשה מבית צ'יטוס היא טעם חדש של שמנת ובצל - טעם איקוני ומוצלח ביותר בעולמות החטיפים, שעורר אצלנו סקרנות רבה. האם חטיף הגבינה התעשייתית האולטימטיבי יכול להשתדך לטעמים פחות דומיננטיים, או איכשהו להבליט אותם כמו שקורה בפרינגלס האיקוני? טעמנו.  

מוזמנים לעקוב אחרי ריטה לעוד מבחני טעימה

גם בטיקטוק

צ'יטוס שמנת בצל (צילום: ריטה גולדשטיין)
לא לכאן ולא לכאן|צילום: ריטה גולדשטיין

במבחן הניחוח - לצ'יטוס החדש, שהוא גם טבעוני, אין ריח דומיננטי כמו למקור. אם סתם מסניפים אותו אי אפשר אפילו לנחש שמדובר פה בחטיף שמדמה גבינה. זה אפילו לא קרוב. הוא מבוסס על קמח תירס, והיות שהוא פרווה וטבעוני, הוא גם לא מכיל שום רמז לגבינה אמיתית. עבור מי שאשכרה מחפש בצ'יטוס שלו את החוויה הגבינתית הבוטה האופיינית - זוהי אכזבה מראש.

במבחן המרקם מדובר בחטיף פריך חביב בהחלט, שעושה את העבודה, אבל במבחן הטעם זה ביס שהוא לא לכאן ולא לכאן. יש בצ'יטוס הללו מליחות נעימה ובעיקר קצת טעמי לוואי שמזכירים בצל, אבל הם לא מתקרבים לדבר האמיתי והמפנק שהוא מטבל שמנת-בצל. גם הטעם הגבינתי מעולמות הצ'דר, שמאפיין את הצ'יטוס המקורי, מתעמעם כאן מאוד. התוצאה היא חטיף שלא עושה חסד עם גרסתו המקורית, וגם לא מחמיא למהות של טעמו החדש.

באופן כללי החטיף מעלה את השאלה מדוע לבחור בגרסה טבעונית לחטיף שאמור לדמות טעמים גבינתיים. האם זה לא להכשיל את עצמך מראש? נכון, יש שיקולים אלרגניים, והם גם אלה שבגינם הפסיקו את הייצור של חטיף הצ'יטוס בוטנים הפופולרי, אבל מרוב רצון להגיע לפלח שוק כמה שיותר רחב התקבלה תחושה של חטיף שעובד עליך בכל מישור.

אם כך, צ'יטוס שמנת ובצל כנראה לא יהיה ההתמכרות הבאה שלנו. זה חטיף שאפשר לאכול ממנו אם הוא בסביבה, ואפילו ליהנות כמו שנהנים כשאוכלים כמעט כל חטיף מהז'אנר, אבל הוא בטח לא מצריך רכישה במיוחד. הבו לחובבי הגבינה חטיף שאשכרה מכיל גבינה, או מצליח לדמות אותה מבלי להרגיש חסר תוכן. 

_OBJ

מחיר: כ-6 שקלים ל-80 גרם.