פתיבר הם כנראה הביסקוויטים הפופולריים במדינה. תוצאה של מסורת ארוכת שנים שהפכה לקיבעון, או עניין של מרקם וטעם? זה תחליטו אתם. אחרי אינספור מהדורות של פתיבר בטעמים שונים, חלקם טובים וחלקם מאכזבים להחריד, נחתו אצלנו לסקירה עוגיות חדשות מבית המותג, שנקראות פתיבר קוקיז.

מוזמנים לצפות בטעימה המלאה באינסטגרם של ריטה או בטיקטוק

הקוקיז קטנות יותר מהביסקוויט המקורי, בעלות צורה מהוקצעת ומעט "יוקרתית" יותר, של מלבן קטן מעוטר בקצותיו קצת כמו עוגיות חמאה, ומוטבע עליהן בגדול שם המותג, פתיבר. שלושת הטעמים של העוגיות החדשות - כולם פרווה וטבעוניים לגמרי - הם קרמל, שוקו וחמאה (בטעם חמאה, כמובן, ללא חשש חלילה מנוכחות של הדבר האמיתי).

התחלנו את הטעימה עם טעם החמאה, שהוא השגרתי מכולם, וגם זה שהכי דומה לפתיבר המקורי. המרקם של העוגייה הדקיקה יחסית היה טוב ופריך כמו שמצפים מעוגיית חמאה, והטעם מתוק בצורה מעודנת כך שאפשר לאכול עוד ועוד. בניגוד לטעם הוונילי התעשייתי שמאפיין את הפתיבר הרגיל, כאן היה אזכור מסוים לטעמים שמחקים את החמאה, ואפילו ארומה נעימה. בסך הכל מדובר בביסקוויט/עוגייה חביבים, אך נעדרים את התחושה המפנקת של חמאה שיש בפתיבר אמיתי (לא זה שנמכר אצלנו אלא המקור הצרפתי) ובעוגיות חמאה אמיתיות.

עוגיות פתיבר חדשות  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako)
לוותר על השוקו. העוגיות החדשות של פתיבר|צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako

טעם השוקו היה רע בתכלית, והרגיש תעשייתי ולא ברור. הוא לא הזכיר שוקולד או שוקו בשום צורה, ולא כלל שום דבר ממה שמחפשים כשאוכלים עוגייה ורוצים פינוק קטן ומהנה. פשוט לא. הטעם הטוב מכולם ללא צל של ספק היה הקרמל, שבכלל היה צריך לקרוא לו קינמון, כי זה הטעם הבאמת דומיננטי שמרגישים בעוגייה הזאת. המרקם הפריך והתבלינים השתלבו לכדי עוגייה מהנה מאוד, שבסמוך לכוס תה מהווה יופי של נשנוש, עם תיבול נעים, חורפי וארומטי. חובבי הקינמון ישמחו בעוגיות האלה מאוד.

פתיבר קוקיז. כ-9.90 שקלים לחבילה של 155 גרם.