הגליליות של רולעדין הן מוצר שכמעט כל ישראלי גדל עליו, וכולם - אבל כולם - התייחסו אליו כאל פסגת דברי המתיקה. האמת היא שבצדק; הן היו פריכות ועדינות, ובמשך שנים לא התמודדו עם שום תחרות ראויה. מאז חלפו הרבה מים ודברי מתיקה בנהר, וממש עכשיו שועט לחיינו מותג איטלקי בשם LAGO, עם סדרת גליליות בטעמים שמצהירה על עצמה "משנת חיים קולינריים" (ככה להעיד על עצמכם? אנחנו בשוק).
בין הגליליות שקיבלנו לטעימה היו גליליות בגודל קלאסי בציפויי שוקולד ומילויים כמו פירות יער או קרם קקאו; וגם סדרה שמשכה אותנו יותר - מיני גליליות במילויים של אגוזי לוז או קקאו, וגליליות קוקוס בציפוי ופל קקאו שחור. מבחן הטעימה שלפניכם (מוזמנים לצפות בסרטון ולעקוב) נעשה לגליליות המיני.
התחלנו בטעם הקלאסי - קרם אגוזי לוז, שהוא גם המילוי של ופל רולעדין האלמותי. מה נגיד, גלילית טובה נבחנת בעינינו בדומיננטיות הקרם שלה, בוופל העדין אך המורגש ובפריכות של החוויה כולה. בגליליות המיני של לאגו שלושת הפרמטרים האלה קלעו בול בפוני.
הוופל היה פריך מאוד, והקרם היה שופע. בניגוד לרולעדין, המתיקות הייתה מעודנת למדי ואפשר היה להבחין בחן של טעם אגוזי הלוז. הלאגו התבררה כגלילית אלגנטית ובוגרת שעושה כבוד לאגוזי הלוז ולא ממסמסת אותם, וזה עוד היה הטעם שהכי פחות התחברנו אליו.
מגלילית הקקאו נהנינו אפילו יותר. קרם הקקאו היה עשיר במיוחד והותיר תחושה שוקולדית מרירה, והכמות שלו מפנקת. מדובר במוצר אלגנטי שניכר שנעשה עבור מבוגרים שאוהבים שוקולד. יש משהו בגלילית שגורם לך להרגיש בסטייל, אולי זאת הצורה המעודנת יחסית לחטיפים אחרת, וכאן זה בולט במיוחד.
אבל הגלילית החביבה עלינו מכולן הייתה זו במילוי קוקוס. מאז נכבשנו בקסמו של הלואקר קוקוס אנחנו כל הזמן מחפשים אחר אוצרות קוקוס נוספים. אחרי שנים של באונטי ושוב באונטי ההרגשה היא שסוף סוף עושים כבוד לטעם המשובח הזה, ובגלילית הזאת הקוקוס מוצא את מקומו באופן מושלם. הקרם נהדר, עם טעמי קוקוס דומיננטיים, והוופל בטעם קקאו לא סותר את טעמי הקוקוס ולא מפריע להם. המתיקות בגלילית הזאת היא גם העוצמתית ביותר מבין השלוש, ועדיין - מדובר בגלילית מעולה שזכתה לקונצנזוס בקרב כל הנסיינים.
באופן חד משמעי אפשר להגיד שאם אתם אוהבים גליליות, כדאי לכם לנסות את אלה של לאגו, אף שהן עולות כמעט כפול מהמותג הקלאסי (10.20 שקלים במחירון רמי לוי אונליין למארז של 125 גרם). בכל הנוגע לחטיפים ליד הקפה האיטלקים מוכיחים פעם אחר פעם שהם יודעים מה הם עושים, וגליליות לאגו אינן יוצאות מהכלל.