לטעמנו, בחורף אין כמו ביסקוויט לוטוס: התבלון הנעים, העוגייה שתמיד מזכירה כוס תה ואפילו הצבע החום העמוק עושים לנו תחושה חורפית. אבל האם שוקולד לוטוס חדש שנתקלנו בו יצליח לעמוד ברף של הביסקוויט המקורי? זוהי כבר סוגייה שצריך לבחון.
טבלאות השוקולד החדשות מגיעות בשתי ווריאציות: האחת של שוקולד חלב שממש עוטף ביסקוויט לוטוס ענקי, והשנייה של שוקולד חלב במילוי שברי לוטוס. ההבדל ניכר כבר במשקל - זו עם עוגיית הענק כבדה במיוחד, חברתה מרגישה כמו כל טבלת שוקולד אחרת.
ומה במבחן הטעם? גם פה נרשם הבדל מטורף בין שני הסוגים: השוקולד במילוי ביסקוויט הענק היה עונג חורפי מושלם. שילוב מעולה בין פריכות עוגיית הלוטוס שנשמרת היטבף לשכבה דקה וקרמית מאוד של שוקולד חלב. החיבור בין מתיקות השוקולד העדינה לתבליני הלוטוס נהדר ואלגנטי, והתוצאה היא טבלת שוקולד שמזכירה יותר חטיף בסגנון פסק זמן או קיט-קט.
מאידך, הסוג עם הלוטוס המרוסק היה סתמי (עד כדי מעורר צרבת). השוקולד השתלט לחלוטין והרגיש מהז'אנר הזול והמתוק להחריד, ואת העוגייה בקושי הרגישו, וכשכבר כן - היא נתקעה בשיניים כמו פצפוצי אורז סתמיים (מודים, אנחנו לא אוהבים פצפוצי אורז), ולא הורגש כל זכר לפריכות הכייפית של העוגיה המקורית. החפיסה הזאת נותרה כמעט בשלמותה על הדלפק גם אחרי שלושה שבועות (לשם השוואה - זו עם עוגיית הענק חוסלה תוך ימים).
המחיר של שני הסוגים יקר בהחלט (לפחות באתר האינטרנט שאנחנו הזמנו ממנו - טעימים אונלין, 29.90 שקלים), אבל הסוג עם עוגיית הענק הוא בהחלט יותר מסתם עוד שוקולד, ולכן אולי זה משתלם. על הסוג השני אנחנו לא ממליצים כלל וכלל.