אם להיות כנים, מגנום הוא אחד מהשלגונים החביבים עלינו, למרות שגלידת השמנת שבו היא לא המפנקת או האיכותית ביותר שיצא לנו לטעום. איכשהו דבקה בו עם הזמן תדמית יוקרתית ובשילוב עם ציפויי השוקולד המושקעים, כל חווית האכילה שלו היא די נהדרת.

עם תחילת עונת הקיץ הרשמית, שטראוס הוציאו לשוק שני טעמי מגנום חדשים שחורגים מגבולות השוקולד והשמנת המוכרים. מגנום דאבל פיסטוק - שלגון שמנת בטעם פיסטוק מצופה בקרם קקאו ושוקולד חלב; ומגנום לבן ועוגיות - שלגון שמנת עם ריפל בטעם עוגיות בציפוי של שוקולד לבן עם עוגיות. כמובן שעטנו לטעום אותם.

השלגון המפתיע מהשניים היה ללא ספק זה שממנו דווקא פחות ציפינו. גלידת פיסטוק הרי היא קלאסיקה של עולם הגלידות, ולנסות לגשת אליה מהכיוון התעשייתי יותר זה חתיכת הימור. במקרה הזה הוא לצערנו לא היה הימור משתלם מבחינת מגנום. התוצאה היא גלידת פיסטוק בינונית מאוד, שלא קולעת לא עבור חובבי הפיסטוק ולא עבור חובבי המגנום. וגם קרם הקקאו בציפוי הוא לא להיט.

 

מגנום שוקולד לבן עוגיות  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
וככה זה נראה באמת|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

לעומת אכזבת הפיסטוק, מהמגנום הלבן עם העוגיות נפעמנו מהרגע הראשון: המראה של השלגון הזה מרשים במיוחד, עם ציפוי שופע של שוקולד לבן והמון שברי עוגיות. מראה שונה מאוד מהמראה הרגיל של המגנום הנקי והחלק ובעל חזות חגיגית במיוחד. וזאת לא רק הנראות הכללית, התוספת של העוגיות המעט מלוחות לשוקולד הלבן המתוק מאזנת את השמנת ותורמת מאוד לכל הסיפור הזה.

גם השילוב של ריפל עוגיות בתוך גלידת השמנת שונה ממה שרגילים לטעום במגנום, עם נוכחות של טעם שוקולדי ועוגיות בתוך גלידת השמנת. הריפל אומנם לא מרגיש הכי איכותי שיש (הוא מעט מימי), אבל הוא מגוון כל ביס.

בשורה התחתונה: התרגלנו לראות במגנום שלגון קלאסי, ודווקא ההתפרעות הנוכחית עם ריפל עוגיות וציפוי עשיר במיוחד עשו לו טוב ושברו את הציפיות שלנו ממנו. כמו כן, התוצאה הסופית של כל התוספות מצליחה להיות צבעונית ומגרה אבל לא להיות מתוקה מדי וזה הישג ראוי נוסף שאין לזלזל בו. אחלה של שלגון למי שלא מפחד מקצת עומס רכיבים בגלידה שלו.

מחיר: 10 שקלים לשלגון. 4 כוכבים.