אם להגיד בכנות, שניצל תירס הוא גילטי פלז'ר משכבר ימים. יש משהו בפשטות ההכנה שלו, במתיקות הקלה ובפריכות שהופך את המאכל הזה לשובה לב, גם אם לא ממש מזין. לכן, כשראיתי שטבעול השיקו סדרת נאגטס בטעמים חדשים - חלקם מבוססי תירס - נזכרתי בערגה מסוימת בחוויית ההשתוקקות לשניצל תירס בחדר האוכל הצה"לי (שניצל שתמיד היה הראשון להיעלם מהמגש), והחלטתי על מבחן טעימה באווירה נוסטלגית.

הטעמים החדשים כוללים נאגטס צמחוניים בציפוי קראנצ'י, נאגטס צמחוניים בציפוי צ'ילי פיקנטי, נאגטס תירס ספייסי ונאגטס תירס ברביקיו. 12 דקות בתנור (במקרה של התנור שלי 15), והנאגטס עוברים משלב הקיפאון לשלב האכילה. אבל איך הטעם?

עקבו אחרי ריטה

גם בטיקטוק

התחלתי בנאגטס הצמחוניים - שהם למעשה טבעוניים ואמורים להידמות לנאגטס עוף גם בנראות וגם בטעם. ברמת הנראות, מדובר בנגיסים חיוורים למדיי, בטח בהשוואה לנגיסי התירס הססגוניים והמגרים יותר שהיו לידם. טעמתי ראשון את נאגט הקראנץ', שכולל ציפוי פריך בכמות גדולה יחסית. הוא אכן היה ביס פריך, אם כי גם מאוד יבש, עם תוכן שאיכשהו מזכיר בדמיון רחוק מרקם של נאגט עוף אבל פחות עסיסי מהמקור. כאן די נגמרו המילים הטובות על המוצר, בייחוד בגלל הטעם עצמו, שלא היה כזה שרוצים להמשיך איתו. מילא זה שהוא היה אנמי, הוא עוד הגיע עם טעם לוואי סינתטי מהסוג שהולך איתך שעות אחרי שסיימת לאכול.

הנאגטס החדשים של טבעול (צילום: ריטה גולדשטיין)
הנאגטס החדשים של טבעול|צילום: ריטה גולדשטיין
ציפוי קראנצ'י וציפוי פיקנטי (צילום: ריטה גולדשטיין)
ציפוי קראנצ'י וציפוי פיקנטי|צילום: ריטה גולדשטיין

הנאגטס הצמחוניים כוללים תוספת של חלבון, כנראה כדי  להיות אטרקטיביים יותר לילדים. הגרסה בתוספת הצ'ילי פיקנטי מעטפת מצליחה להיות בעלת קצת יותר טעם, אם כי גם היא לא נוסקת לגבהים. כשלוקחים בחשבון שמארז כזה עולה קרוב ל-40 שקלים, זה עוד יותר מאכזב. 

הלאה אל נאגטס התירס, הסיבה שבגינה התכנסנו. כאן מדובר בנאגטס במרקם פנימי הרבה יותר רך ומתמסר, עם חתיכות רבות של תירס צהוב בולטות בפנים. אין מה להגיד, תירס זה דבר טעים, עם הרבה פחות חלבון למנה (בכל זאת, מדובר בעיקר בפחמימה), אבל טעם טוב בהרבה מהאופציה הצמחונית שמבוססת על חלבון צמחי רטוב (כך בשורת הרכיבים במקור). ואם כבר רכיבים, נאגטס התירס כוללים הרבה פחות מהם, כך שגם בפרמטר הזה - אומנם עדיין מדובר במוצר מתועש, אבל כאן לפחות מקבלים את התחושה שיודעים מה הוא כולל.

הטעם החביב עליי יותר היה הציפוי החריף לנאגט התירס. הוא היה אכן פיקנטי במידה נעימה ועוקצנית, עם ליבת תירס חביבה (שלא מנצחת בעיניי את חוויית שניצל התירס הקלאסי, אבל בהחלט טובה כשלעצמה). גם נאגט הברביקיו נחמד, עם חתיכות דמויות ביסלי ברביקיו בתיבול עדין שעוטפות את מאסת התירס - מרגיש כמו חטיף שכיף לנשנש, וזו כל המהות של מוצרים בסגנון.

בשורה התחתונה, אין כאן בשורה מרעישה, בטח שלא בעולם תחליפי החלבון, אלא עוד מאותו הדבר -  של המוצרים המוכרים של טבעול רק הפעם עם ציפויים מתובלים. זה לא דבר רע, ואם אתם מחפשים גיוון אפשר בהחלט לתת הזדמנות לנאגטס התירס באחד הציפויים החדשים. על גרסת הנאגטס הצמחוניים בסגנון עוף אפשר לטעמי לוותר, עד שהטעם יילך יד ביד עם המחיר והמיתוג. בינתיים, זה עוד לא שם. 

סדרת נאגטס חדשים של טבעול (צילום: ריטה גולדשטיין)
סדרת נאגטס חדשים של טבעול|צילום: ריטה גולדשטיין

מחיר: כ-40 שקלים לשקית של 460 גרם.