יש קטע עם גלידוניות. איכשהו, גם במבחן הזמן וגם אל מול תחרות אינטנסיבית בשוק הגלידות בישראל - הגלידוניות הנוסטלגיות תמיד מצליחות לצאת כשידן על העליונה. עשירות בצימקאו, דלות במוצרי חלב, ועדיין מצליחות להלך עלינו קסם. עכשיו יצאו בשטראוס בגרסה חדשה ומהודרת של גלידוניות, והפעם בטעם של עוגיות אלפחורס. או אם להיות מדויקים: גלידה בשומן צמחי בטעמי ריבת חלב וקוקוס בציפוי מכיל שוקולד לבן (כך על האריזה).

עקבו אחרי ריטה

גם בטיקטוק

הרעיון עצמו חביב; אלפחורס היא עוגייה נהדרת, וגם גלידות בטעמי אלפחורס שמשלבות בין קוקוס לריבת חלב יכולות להיות מצוינות. אלא שכאן התיאור מראש לא מאוד אטרקטיבי במהותו - לא בציפוי המכיל שוקולד לבן ולא בהתהדרות בשומן צמחי. מאידך גיסא, האריזה הכתומה הבולטת של הגלידוניות החדשות דווקא חיננית מאוד. כשפותחים אותה נפרסים מול העיניים 30 מלבנים לבנים ויפים, ותחתיהם שכבה נוספת. אין מה להגיד, מדובר במוצר אסתטי בהחלט. טווח המחירים של הקופסה החגיגית - 44-55 שקלים - הוא לא נמוך, אבל גם לא מאוד יקר לקופסה של קינוח מתקתק שאמורים "לארח איתה" ויכולה להספיק לכולם ולספק את כולם.

גלידוניות אלפחורס. המרכיב הראשון: מים (צילום: ריטה גולדשטיין)
גלידוניות אלפחורס. המרכיב הראשון: מים|צילום: ריטה גולדשטיין

וכעת, לטעימה

במבחן המרקם הצליחו כאן, כרגיל. הגלידה אוורירית מאוד, עדינה ונעימה, והציפוי פריך, דקיק ומכסה היטב (אבל לא בהשתלטות יתרה) את הגלידה. ברמת הטעם, כמו כמעט בכל גלידה בשומן צמחי, מבחינים כמעט מיד בדלות ובהיעדרה של שמנת לטובת מייצבים ואבקות למיניהן. המרכיב הראשון ברשימת הרכיבים של הגלידוניות הללו הוא מים, וזה בהחלט ניכר כי הטעמים מימיים מאוד ולא נותרים על הלשון. מצד שני, זה מה שממתן פה את המתיקות ומותיר אותה סבירה. למעשה, החלק המתוק ביותר כאן הוא הציפוי עם השוקולד הלבן.

גלידוניות אלפחורס. יופי של אריזה (צילום: ריטה גולדשטיין)
יופי של אריזה|צילום: ריטה גולדשטיין

למרות הצבעים של הגלידה, חום ולבן, שמזכירים את העוגייה, כשמחפשים דמיון כלשהו לטעמי האלפחורס המובטחים קשה מאוד למצוא כזה. אין רמז לטעמי ריבת החלב העשירים, אלא רק בת טעם קלה מאוד של קרמל, שגם היא אינה מותירה חותם. את הקוקוס האהוב, שהיה יכול להעלות את הסיפור הזה לגבהים, קשה אפילו יותר לאתר - הוא פשוט לא מורגש עד כדי לא קיים.

בסופו של דבר מדובר בגלידונית בטעם מתקתק חביב ובמרקם טוב, ארוזה היטב וממותגת יפה - אבל היא לא מספיק דומיננטית בשביל להיות מוצר מהסוג שחוזרים אליו, ובטח שלא בשביל לתת פייט לטעם המקורי, שיש לו קהל נאמן כבר שנים. אם אתם מחפשים קינוח בטעם אלפחורס, רצוי בעיניי להישאר עם העוגייה המקורית או להוסיף אותה לאיזו גלידה שתרצו. אבל אם אתם מעריצים מושבעים של גלידוניות ומתחשק לכם לגוון הקיץ, לכו על ניסיון של גרסת האלפחורס. האם הגלידוניות האלה יהפכו למוצר מקפיא קבוע בחודשים הלוהטים? לא בטוח בכלל.