צילום׃ אביבה פיבקו

עוגת תותים וקרם פטיסייר

עוגה מדהימה, טעימה, יפה וחגיגית, עם קרם וניל עשיר וטריות של פרי חורפי

אביבה פיבקו | mako | פורסם 23/01/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

6 ביצים מופרדות

כוס וחצי קמח

כוס וחצי סוכר

1 כפית אבקת אפייה

2 שקיות סוכר וניל

1/2 כוס שמן

לקרם פטיסייר

1/2 ליטר חלב

1/2 כוס סוכר

1 מקל וניל

4 חלמונים

5 כפות קורנפלור

2 מיכלים של שמנת מתוקה (1/2 ליטר)

לרוטב תותים

200 גרם תותים

50 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס דחוסה)

לקישוט

1/2 קילו תותים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מתחילים עם העוגה: מקציפים בקערה את החלמונים עם השמן, אבקת האפייה וסוכר הווניל.

3 בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף יציב, תוך כדי הוספה הדרגתית של הסוכר.

4 מערבבים בתנועות קיפול את תערובת החלמונים והשמן עם קצף החלבונים, ולבסוף מקפלים פנימה את הקמח.

5 מעבירים את התערובת לתבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ (רצוי תבנית קפיץ) משומנת היטב, ואופים 35 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

6 מניחים לעוגה להתקרר בתוך התנור (ככה היא לא נופלת).

7 מכינים את קרם הפטיסייר: מערבבים מעט מן החלב עם החלמונים והקורנפלור, וטורפים במטרפה עד שאין גושים.

8 חוצים את מקל הווניל לאורכו, ובעזרת סכין מגרדים את הגרגירים השחורים החוצה.

9 מרתיחים בסיר את החלב עם הסוכר, גרגירי הווניל והמקל המרוקן. כשהחלב רותח מוסיפים מעט ממנו לתערובת החלמונים והקורנפלור (כדי לגשר על הפרשי הטמפרטורה, מה שנקרא "השוואת טמפרטורה").

10 מוציאים את מקל הווניל מהחלב החם. מעבירים את תערובת החלמונים לתוך החלב לאט לאט ותוך כדי ערבוב, ועל להבה קטנה ממשיכים לבשל תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהקרם מסמיך.

11 מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים.

12 כשקרם הפטיסייר קר מקציפים את השמנת המתוקה, ומערבבים עם הקרם.

13 למי שלא רוצה להכין קרם פטיסייר: לוקחים 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל ומכינים לפי הוראות היצרן. מקציפים 2 מיכלים של שמנת מתוקה ומערבבים עם הפודינג המוכן.

14 מכינים את הרוטב: מרסקים בבלנדר (או בלנדר מוט) את התותים ואבקת הסוכר, ומעבירים דרך מסננת דקה.

15 מרכיבים את העוגה: חוצים את הטורט לרוחבה פעמיים, כך שמתקבלות 3 עוגות. מורחים על העוגה הראשונה שליש מרוטב התות, ומעליו מורחים רבע מהקרם. מניחים עוד עוגה, מורחים עוד שליש מהרוטב ועוד רבע מהקרם, וחוזרים על הפעולה עם העוגה השלישית.

16 לבסוף חותכים את התותים לפרוסות, ומסדרים על העוגה (תמיד מתחילים מהחלק החיצוני של העוגה כלפי פנימה). את יתרת הקרם מעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכב, ומקשטים את העוגה.

• רצוי להכין את העוגה יום לפני ההגשה