צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

אקלר במלית פודינג וניל

הפילו עליכם להביא קינוח לסוכה? תביאו להם את הקינוח הממזרי הזה - אקלרים עם מילוי וניל עמיד במיוחד שיחזיק יפה מחוץ למקרר. רק תכינו ותגישו אותם באותו היום, כדי שיהיו הכי טובים שאפשר

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 07/10/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 124 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

לבצק:

כוס (240 מ"ל) מים

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

2 כפיות סוכר (12 גרם)

קורט מלח

1 כוס (140 גרם) קמח

3-4 ביצים בגודל L

למלית:

1 כוס (240 מ"ל) חלב

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

לציפוי:

אבקת סוכר

או

100 גרם שוקולד מריר + 100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2 בסיר בינוני מביאים לרתיחה את המים, חמאה, סוכר ומלח. כשהתערובת מבעבעת מוסיפים פנימה בבת אחת את הקמח, מערבבים היטב עד שהקמח נטמע לחלוטין, מסירים מהאש. מערבבים ומניחים לתערובת להתקרר כ-2-3 דקות. מוסיפים את הביצים (אפשר ידנית ואפשר במיקסר עם וו גיטרה), בכל פעם ביצה אחת בלבד, מערבבים היטב עד להטמעה מלאה ורק אז מוסיפים את הביצה הבאה. מוסיפים תחילה רק 3 ביצים, לוקחים כמות קטנה של בצק בין האגודל והאצבע. אם הבצק נמתח כחוט דק בין שתי האצבעות, הבצק מוכן, אם הבצק נקרע יש להוסיף ביצה נוספת. בכל מקרה, הבצק המתקבל צריך להיות במרקם רך הניתן לזילוף ולא במרקם נוזלי.

3 מעבירים את הבצק לשק זילוף עם פיה משוננת רחבה (כ-1.5 ס"מ רוחב). מזלפים פסים של בצק באורך של כ-7-8 ס"מ ובמרווחים גדולים זה מזה. אם רוצים ליצור צורת פחזנית מזלפים עיגולי בצק בקוטר 4 ס"מ ולגובה 2 ס"מ. מעבירים לתנור ואופים 20 דקות, בזמן זה לא פותחים את דלת התנור. כשהאקלרים תפוחים, זהובים ויציבים פותחים את דלת התנור לחריץ קטן ואופים עוד 3-5 דקות נוספות. מוציאים ומצננים לחלוטין.

4 עם סכין משוננת חוצים את האקלרים הקרים לרוחבם.

5 מכינים את המלית: בקערת המיקסר מקציפים יחד את החלב, שמנת והפודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף ומזלפים כמות נדיבה של מלית על החלק התחתון של כל אקלר. סוגרים במחצית השנייה.

6 לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר או ממסים יחד שוקולד ושמנת מתוקה. מערבבים היטב. מורחים שכבה דקה ואחידה של ציפוי השוקולד על גבי החלק העליון של כל אקלר. האקלרים טובים ביום הכנתם.

* למתכון פרווה: מחליפים את החמאה בבצק בשליש כוס (80 מ"ל) שמן, את החלב במלית מחליפים בחלב סויה, ואת השמנת בשמנת צמחית.

בקרו בבלוג של חן

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת וניל וקוקוס בחושה
>> הכי קלות, הכי טעימות: 4 עוגות מושלמות לסוכה
>> לכל המתכונים לסוכות