צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

סלסילות פילו במילוי פודינג וניל ושוקולד לבן

גם בסיס פילו, גם מילוי פודינגי מתוק וגם סיום של רוטב דובדבנים מתוק וחמצמץ. נראה מסובך? ממש לא - רק קצת חימומים והקצפות. בואו להכין גם אתם

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 10/06/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לסלסילות:

4-6 עלי בצק פילו, מופשרים במשך לילה שלם במקרר

50 גרם חמאה מומסת

2 כפות סוכר

למלית פודינג ושוקולד לבן:

1/3 חבילה (30 גרם) שוקולד לבן שבור לקוביות או במטבעות

1 כוס (240 מ"ל) + 2 כפות (30 מ"ל) חלב

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

לרוטב דובדבנים:

1 חבילה (250 גרם) דובדבנים קפואים (או טריים)

1/3 כוס (65 גרם) סוכר

1 כף (10 גרם) קורנפלור מנופה

2 כפות (30 מ"ל) ליקר דובדבנים (או כל ליקר פירות אחר / ברנדי / רום / מים)

 

אופן ההכנה:

1 להכנת הסלסילות: מחממים תנור לחום של 175 מעלות. משמנים היטב תבנית שקעים בחמאה מומסת או בשמן בספריי.

2 מברישים זוג עלים בחמאה ובוזקים מעל מעט סוכר (עובדים בכל פעם על 2 עלים יחד, שומרים את יתר העלים מכוסים במגבת). חותכים לריבועים בגודל 15X15 ס"מ ומניחים אותם בעדינות בתוך כל שקע בתבנית כך שתיווצר מעין כוס ששוליה גולשים החוצה.

3 אופים כ-10 דקות ורק עד שהבצק מזהיב קלות. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומחלצים בזהירות את סלסילות הפילו.

4 מכינים את המלית: מניחים בקערית את השוקולד ו-2 כפות חלב. ממיסים בעדינות במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים מעט.

5 יוצקים לקערת המיקסר את יתר החלב (כוס,240 מ"ל), השמנת המתוקה, השוקולד המומס ואת האינסטנט פודינג. מקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם רך. מעבירים לשק זילוף עם פיה משוננת.

6 להכנת רוטב הדובדבנים: בסיר קטן מביאים לרתיחה את הדובדבנים, הסוכר, הקורנפלור והליקר עד שהתערובת מבעבעת, הסוכר נמס והתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.

7 להרכבה: מניחים את הסלסילות בצלחת הגשה. מזלפים לתוך כל סלסילה את הקרם ומניחים מעל כפית של רוטב דובדבנים.

הערה: לקבלת סלסילות גבוהות כמו בתמונה משתמשים בתבנית שקעים עמוקה במיוחד (תבנית לפופ אובר). מומלץ להכפיל במקרה הזה את כמות המלית.

>> בשבוע שעבר הכנו טרייפל תותיים ופירות יער