סלסילות פילו במילוי פודינג וניל ושוקולד לבן
גם בסיס פילו, גם מילוי פודינגי מתוק וגם סיום של רוטב דובדבנים מתוק וחמצמץ. נראה מסובך? ממש לא - רק קצת חימומים והקצפות. בואו להכין גם אתם
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
לסלסילות:
4-6 עלי בצק פילו, מופשרים במשך לילה שלם במקרר
50 גרם חמאה מומסת
2 כפות סוכר
למלית פודינג ושוקולד לבן:
1/3 חבילה (30 גרם) שוקולד לבן שבור לקוביות או במטבעות
1 כוס (240 מ"ל) + 2 כפות (30 מ"ל) חלב
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
לרוטב דובדבנים:
1 חבילה (250 גרם) דובדבנים קפואים (או טריים)
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
1 כף (10 גרם) קורנפלור מנופה
2 כפות (30 מ"ל) ליקר דובדבנים (או כל ליקר פירות אחר / ברנדי / רום / מים)
אופן ההכנה:
1 להכנת הסלסילות: מחממים תנור לחום של 175 מעלות. משמנים היטב תבנית שקעים בחמאה מומסת או בשמן בספריי.
2 מברישים זוג עלים בחמאה ובוזקים מעל מעט סוכר (עובדים בכל פעם על 2 עלים יחד, שומרים את יתר העלים מכוסים במגבת). חותכים לריבועים בגודל 15X15 ס"מ ומניחים אותם בעדינות בתוך כל שקע בתבנית כך שתיווצר מעין כוס ששוליה גולשים החוצה.
3 אופים כ-10 דקות ורק עד שהבצק מזהיב קלות. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומחלצים בזהירות את סלסילות הפילו.
4 מכינים את המלית: מניחים בקערית את השוקולד ו-2 כפות חלב. ממיסים בעדינות במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים מעט.
5 יוצקים לקערת המיקסר את יתר החלב (כוס,240 מ"ל), השמנת המתוקה, השוקולד המומס ואת האינסטנט פודינג. מקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם רך. מעבירים לשק זילוף עם פיה משוננת.
6 להכנת רוטב הדובדבנים: בסיר קטן מביאים לרתיחה את הדובדבנים, הסוכר, הקורנפלור והליקר עד שהתערובת מבעבעת, הסוכר נמס והתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.
7 להרכבה: מניחים את הסלסילות בצלחת הגשה. מזלפים לתוך כל סלסילה את הקרם ומניחים מעל כפית של רוטב דובדבנים.
הערה: לקבלת סלסילות גבוהות כמו בתמונה משתמשים בתבנית שקעים עמוקה במיוחד (תבנית לפופ אובר). מומלץ להכפיל במקרה הזה את כמות המלית.