צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
עוגת שכבות ביסקוויטים
עוגה קלאסית שאף פעם לא מאכזבת, מעדן שכבות של ביסקוויטים עם פודינג וניל ושוקולד
אביבה פיבקו | mako אוכל
| פורסם 04/04/12
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
500 גרם פתי בר
4 מכלי שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר
1 כוס חלב
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות חלב לטבילת הביסקוויטים
תבנית מלבנית של 20 ס"מ על 30 ס"מ או תבנית מרובעת של 25 ס"מ על 25 ס"מ
אופן ההכנה:
1 מחממים 2 מכלים של שמנת מתוקה, עד סף רתיחה. שוברים את השוקולד לחתיכות קטנות, ושופכים את השמנת החמה מעליו. ממתינים דקה, ומערבבים עד שכל השוקולד נמס.
2 בקערה נפרדת מקציפים את 2 המכלים הנותרים של השמנת, יחד עם כוס חלב, שקית אינסטנט פודינג וניל ותמצית וניל, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3 טובלים את הביסקוויטים בחלב ומניחים על תחתית התבנית. מורחים מעליהם את מחצית מתערובת הווניל ומכסים בעוד שכבה של ביסקוויטים. שופכים מעליהם את מחצית מתערובת השוקולד וכך ממשיכים לסירוגין (עוד 4 פעמים) עד שמסיימים עם השוקולד למעלה. מקררים לילה במקרר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!