צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת גבינה שחור לבן

עוגה בשני צבעים עם בסיס עוגיות חמאה פריך, טעימה מאוד ומרשימה

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 04/04/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס:

200 גרם פתי בר או עוגיות חמאה

100 גרם חמאה מומסת

לעוגה:

200 גרם שוקולד מריר

80 מ"ל חלב

750 גרם גבינה לבנה

250 גרם גבינת מסקרפונה

150 גרם סוכר (3/4 כוס)

4 ביצים

קליפה מגורדת מ-2 לימונים

2 שקיות אינסטנט פודינג וניל

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה

2 שקי זילוף

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבסיס: מפוררים את העוגיות במעבד מזון, ומערבבים את הפירורים עם החמאה המומסת. משטחים את תערובת העוגיות על בסיס התבנית בצורה אחידה, ומצננים במקרר למשך 30 דקות.

2 מכינים את העוגה: ממיסים את השוקולד עם החלב בסיר כפול (בן מארי).

3 מערבבים בקערה את הגבינה הלבנה ביחד עם המסקרפונה, הסוכר, הביצים, גרדת הלימון והאיסטנט פודינג, עד לקבלת תערובת אחידה.

4 מעבירים קצת פחות מחצי מהתערובת לקערה נפרדת, מוסיפים אליה את השוקולד המומס ומערבבים.

5 מעבירים את 2 התערובות ל-2 שקי זילוף נפרדים.

6 מזלפים את התערובות לתוך התבנית: מזלפים מהתערובת הבהירה עיגול גדול סביב שולי התבנית, לאחר מכן עיגול צמוד אליו (וקטן יותר) מהתערובת הכהה, וכך הלאה עד שהתבנית מלאה ונראית כמו לוח קליעה למטרה.

7 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ,למשך 45 עד 50 דקות. שומרים במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!