עוגת תפוחים בזיגוג קרם וניל
עוגות תפוחים אישיות קטנות, עם זיגוג לבן לבן ומתוק שמתאימות בול לחג. לא מסתדר לכם לאפות קינוחים אישיים? הבלילה הזאת תעבוד מעולה גם כעוגה אחת גדולה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (7 מנות):
לעוגה:
4 תפוחים בינוניים (450 גרם) מזן גרני סמית, קלופים ומגוררים גס
כוס ורבע (175 גרם) קמח
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון טחון
קורט מלח
2 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
1 כפית תמצית או מחית וניל
לזיגוג קרם וניל:
3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
1 חבילה (80 גרם) פודינג אינסטנט וניל
לעיטור:
1/4 כוס פרוסות שקדים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
2 מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את הקינמון והמלח, ומערבבים היטב.
3 בקערה אחרת טורפים היטב את הביצים, סוכר חום ולבן, שמן ותמצית או מחית וניל. מאחדים בין התערובות ומערבבים רק עד שהקמח נטמע לחלוטין. מוסיפים את התפוחים המגוררים ומקפלים עד להטמעה.
4 מעבירים את הבלילה ל-7 תבניות קוגלהוף אישיות עד ל-3/4 מגובה כל שקע, מיישרים ואופים 23-25 דקות ועד שהעוגות תפוחות וזהובות וקיסם הננעץ במרכז אחת מהן יוצא יבש. מוציאים ומצננים. מחלצים מהתבנית.
5 להכנת הזיגוג: טורפים בקערה היטב את החלב והפודינג אינסטנט וניל עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. יוצקים כ-2 כפיות מהזיגוג על כל עוגה ומפזרים מעל את פרוסות השקדים.
* הערה: ניתן להכין גם כעוגה אחת בתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ או 12 עוגות אישיות בתבנית שקעים סטנדרטית.