צילום׃ istockphoto

דפי אורז ממולאים עם רוטב בוטנים

תחליף דל קלוריות לאגרול המוכר

רות אוליבר | mako | פורסם 29/12/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 88 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

מעטפת

6 דפי אורז

מילוי

3 כפות שמן

1/2 קילו חזה עוף חתוך לרצועות

2 גזרים קלופים

1 מלפפון קלוף

3 צנונית קלופות

1 קולרבי קלוף

1 פלפל אדום

2 בצלים ירוקים

2 גבעולי סלרי חתוכים דק

1/2 פלפל אדום חריף קצוץ דק

רוטב

2 כפות חמאת בוטנים

1 כף דבש

1 כף רוטב סויה

2 כפות שמן רגיל

1כף שמן שומשום

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1/4 כוס מיץ לימון

1 כפית שומשום

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מניחים את כל חומרי הרוטב בצנצנת (בעל מכסה מתאים), סוגרים את המכסה ומשקשקים את הצנצנת עד שכל החומרים מתאחדים. 2. במחבת רחבה מחממים 2-3 כפות שמן, מטגנים את רצועות חזה העוף עם מעט פלפל ומלח עד שהן מלבינות. 3. חותכים את הירקות לז'וליינים (רצועות דקות כגפרורים) ומניחים בקערה רחבה, מוסיפים לקערה את רצועות העוף המטוגנות. 4. משרים את דפי האורז במים פושרים עד שהם מתרככים במשך שלוש דקות לערך. 5. ממלאים כל דף בכף מהסלט (משתמשים בכף מחוררת על מנת לסנן את הנוזלים שאותם אנו שומרים להגשה) מגלגלים את העלים הממולאים כמו בלינצ'ס. 6. במרכז צלחת ההגשה מניחים דף אורז מגולגל יוצקים מעליו כף רוטב ומגישים מיד.