צילום׃ יעל קצב, אוכל טוב, mako

לזניה דפי אורז

מתכון ללזניה ללא גלוטן, כשאת דפי הלזניה מחליפים דפי אורז: ארוחת ערב טעימה, קלה, מרשימה, בכלום עבודה ומוכנה תוך פחות משלושת רבעי שעה. חשבתם ששיגעון דפי האורז מאחורינו? רחוק מכך

יעל קצב | אוכל טוב, mako | פורסם 02/08/22 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהארבעים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית 22 ס"מ:

5 דפי אורז

לתערובת הגבינות:

3-4 כפות גבינה לבנה/קוטג'

חצי כוס גבינה צהובה מגוררת

חצי קוביה בולגרית מפוררת

חצי כוס שמנת מתוקה

חופן פרמזן

ביצה

רבע כפית מלח

קורט פלפל שחור

לרוטב: (אפשר גם להסתפק ברוטב פיצה מוכן)

2 עגבניות, מגוררות בפומפייה

2 שיני שום, קצוצות

1 כף רסק עגבניות

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

אורגנו או תימין

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מחממים מעט שמן זית בסיר ומערבבים את כל חומרי הרוטב במשך 2 דקות. מורידים מהאש (מי שמעוניין לקצר תהליכים יכול גם להשתמש ברוטב פיצה/לזניה מוכן).

3 מערבבים בקערה נפרדת את הגבינות, הביצה והתבלינים עד לקבלת תערובת אחידה.

עוד מתכונים ב-10 דקות

הרכבת שכבות הלזניה (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
הרכבת שכבות הלזניה|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

4 מרכיבים את הלזניה: יוצקים 3 כפות מהרוטב בתוך תבנית עגולה קוטר 22 ס"מ, מעליו מניחים דף אורז (אין צורך להרטיב אותו במים, הוא יירטב מהרוטב), מפזרים מעליו 3 כפות מתערובת הגבינות וחוזרים על הפעולה עד לסיום דפי האורז. שימו לב שהשכבה האחרונה היא של תערובת הגבינות.

5 אופים את הלזניה כ25-30 דקות. מניחים לה להצטנן מעט ולהתייצב, וזוללים. בתיאבון!

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.