צילום׃ מיכל הלפרין, mako אוכל
בורקס דפי אורז עם גבינות
כמה טוב שהמציאו את בורקס דפי האורז - גרסה דלת קלוריות ונטולת גלוטן לבורקס הרגיל, שפותחת בפנינו עולם חדש ונפלא של מאפים זהובים. הפעם הכנו אותו עם גבינות. יצא אש
מיכל הלפרין | mako אוכל
| פורסם 10/12/24
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
חבילת דפי אורז
מעט שמן
שומשום או קצח, לקישוט
למילוי:
קופסת קוטג' או גבינה רכה
200 גרם פתיתי גבינה צהובה
ביצה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים את הרכיבי המילוי.
3 טובלים דף אורז בקערה של מים חמימים ומשרים 5-6 שניות.
4 מעבירים את דף האורז למשטח יבש ומנחים במרכזו כף גדושה מהמלית. סוגרים בצורת מעטפה. חוזרים על הפעולה עם כל הדפים.
5 מסדרים את דפי האורז על תבנית משומנת, מברישים בשמן זית ומעטרים בשומשום או קצח.
6 אופים כחצי שעה, עד שהדפים מזהיבים מעט.
*אל תוותרו על הביצה. היא תורמת ליציבות הגבינות ומונעת מהן להישפך מהבורקס במהלך האפייה. ניתן להמיר בכף קורנפלור.
>> מוזמנים לקרוא עוד על בורקס דפי האורז כאן
המתכון פורסם פה לראשונה ב-15/08/2019