עוף וקוסקוס בתבנית אחת
גם השבוע רון יוחננוב עם מתכון פצצה: הקוסקוס מתבשל עם העוף, שבעצמו הושרה עוד קודם בסויה וסילאן, ואל כל הקסם הזה מצטרף תיבול מפתיע וטאץ' של רוזמרין. אנחנו מבטיחים לכם חגיגית: גרגר קוסקוס אחד לא יישאר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 בצל
5 כפות שמן זית (לטיגון)
3 כרעיים עוף
4 כפות סילאן
שליש כוס סויה
350 גרם אינסטנט קוסקוס (בינוני / עבה)
חצי כוס שקדים (גפרורים או קצוצים)
חצי כוס חמוציות
400 מ"ל מים חמים
כף תבלין גריל
כפית ראס אל חנות או בהרט (לא חובה)
מעט רוזמרין
פטרוזיליה לעיטור
אופן ההכנה:
1 קוצצים בצל דק דק ומטגנים במעט שמן עד הזהבה.
2 מחממים תנור ל-200 מעלות.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?
3 בקערה מערבבים את העוף עם הסילאן והסויה ומשרים (אפשר להכין מבעוד מועד שהעוף יספוג טעמים).
4 שופכים לקערה את הקוסקוס, השקדים, החמוציות והבצל.
5 מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים היטב.

6 מניחים מעל את חלקי העוף ושופכים את יתרת המרינדה על הקוסקוס.
7 מפזרים מעל העוף את התבלין גריל והראס אל חנות.
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".
לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב
8 מוסיפים את הרוזמרין ומכניסים לתנור.
9 אופים ללא כיסוי כ-50 דקות.
מגישים חם, אפשר עם פטרוזיליה טרייה.