צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

עוף וקוסקוס בתבנית אחת

גם השבוע רון יוחננוב עם מתכון פצצה: הקוסקוס מתבשל עם העוף, שבעצמו הושרה עוד קודם בסויה וסילאן, ואל כל הקסם הזה מצטרף תיבול מפתיע וטאץ' של רוזמרין. אנחנו מבטיחים לכם חגיגית: גרגר קוסקוס אחד לא יישאר

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 01/09/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 273 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 בצל

5 כפות שמן זית (לטיגון)

3 כרעיים עוף

4 כפות סילאן

שליש כוס סויה

350 גרם אינסטנט קוסקוס (בינוני / עבה)

חצי כוס שקדים (גפרורים או קצוצים)

חצי כוס חמוציות

400 מ"ל מים חמים

כף תבלין גריל

כפית ראס אל חנות או בהרט (לא חובה)

מעט רוזמרין

פטרוזיליה לעיטור 

אופן ההכנה:

1 קוצצים בצל דק דק ומטגנים במעט שמן עד הזהבה. 

2 מחממים תנור ל-200 מעלות.

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

3 בקערה מערבבים את העוף עם הסילאן והסויה ומשרים (אפשר להכין מבעוד מועד שהעוף יספוג טעמים). 

4 שופכים לקערה את הקוסקוס, השקדים, החמוציות והבצל. 

5 מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים היטב. 

עוף וקוסקוס בתבנית אחת (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
עוף וקוסקוס בתבנית אחת|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

6 מניחים מעל את חלקי העוף ושופכים את יתרת המרינדה על הקוסקוס. 

7 מפזרים מעל העוף את התבלין גריל והראס אל חנות. 

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב 

8     מוסיפים את הרוזמרין ומכניסים לתנור.

9     אופים ללא כיסוי כ-50 דקות. 

מגישים חם, אפשר עם פטרוזיליה טרייה.